Én bejártam Európát sátorral. Tényleg nem nagyon éri már meg. 2005 - ben nyaraltunk sátorral utoljára, Görögországban. Már akkor 30 - 40 eurót elkértek egy sátorhelyért. 50 - 60 ért meg klímás apartmant kapok és nem a földön alszom.
Ki kell alakítani a felszerelést. Vegyél egy nagy csomag 200 - as szeget. Sziklás talajba nem megy bele a sátor cövek, elgörbül. Kell balta, ásó, hosszabbító elektromos cuccokhoz. Szék, összecsukható asztal. Gumimatracon aludj, ha beázik a sátor, akkor sem gáz. Kis gázpalack, nehézkes tölteni, már sehol nem akarják, autógázzal szoktam, feketén. Lámpa, ha éjjel kell sátrat verni/ bontani. Szúnyogháló/riasztó.
Én kamionos vagyok, tulajdonképpen egész életemben kempingezek. Ma már nem mennék sátorral nyaralni, fiataloknak, gyerekeknek buli lehet.
A normális felszerelés, és a normális -nívós- kemping is drága.
Ráadásul rengeteg cuccot kell magaddal cipelni, de ennek ellenére mindig otthon marad pont az a néhány dolog, amire éppen szükséged lett volna.
Ennyi cuccal az olcsó stoppolás is ki van zárva, tehát autó is kell.
Akkor meg már inkább egy apartman.
Én sem kempingeztem évek óta, és az utóbbi időben is csak akkor, ha nem volt más lehetőség (pl. kenutúrán). Amúgy szerintem jó időben pár napra kellemes dolog és nagyon pihentető a szabadban aludni - ha nem kukorékolnak a kakasok a közelben hajnali 4-kor :-)
Kell sátor, felfújható matrac (a vékony polifoam, önfelfújó matrac kényelmetlen), hálózsák, felakasztható zseblámpa világításnak. Aztán egy csomó kényelmi kiegészítő, ahogy az előző írta. Mondjuk az utóbbi időben már nem főztünk, valahol ettünk mindig. Széket, asztalt sem cipeltünk, polifoamot terítettünk le, azon ültünk, feküdtünk a sátor előtt. A legtöbb táborhelyen vannak padok, asztalok, sőt tűzrakóhely is. Kerüljétek az esős időt, esőben semmit sem lehet csinálni és a most kapható sátrak többsége könnyen beázik.
"Kezdő kempingezőknek mit tanácsolnátok?"
Amire rákérdeznek... Sok módja van a kempingezésnek és sok szempont van. Kinek mi a fontosabb. Ha nem hal bele a kempingező és nem megy el a kedve örökre, akkor nincs baj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!