Unión belül (és azon kívül is) 10 ezer EUR a max
kivihető összeg vagy ha több, akkor be kell jelenteni és
annyi?
Figyelt kérdés
Mindenkitől mást hallok, mi az igazság?
EU-n belül, és azon kívüli országba is érdekelne, már ha eltérőek a szabályok.
2018. jún. 27. 17:14
1/9 A kérdező kommentje:
ha én pl 80 ezer EUR-t akarok kivinni, mert lakást veszek vagy akármiért is, akkor az hogy működik? csak utalással? de ugye ez majdnem kivitelezhetetlen, ha egyedül van az ember (jó kérdés, kire mernék bízni ekkora összeget, hogy majd utalja utánam ugye ....).
2018. jún. 27. 17:16
2/9 anonim válasza:
Az általános szabály szerint a 10 ezer euró feletti bejelentési kötelezettség csak az EU külső határaira vonatkozik, viszont országonként lehetnek eltérő szabályok. Pl. Franciaországban tudom, hogy be kell jelenteni belső határ átlépésekor is, szóval országonként érdemes megnézni a szabályokat.
Egyébként ha be kell jelenteni, akkor bejelenzed és kész, ha legális forrásból származó pénz, akkor nincs miért aggódni.
2018. jún. 27. 17:40
3/9 anonim válasza:
Netbankbol kulfoldon nem tudsz utalni? Nyitsz ott egy bankszamlat es abba utalsz.
2018. jún. 27. 18:00
4/9 A kérdező kommentje:
de ez úgy működik h ott a reptéren a magyar vámosnak vagy a másik ország vámosának vagy mindkettőnek vagy mi történik, hol regisztrálják ezt egyáltalán? és ha bejelentem, akkor úgy már nincs határ, lehet akár 800 ezer eur is?
2018. jún. 27. 18:00
5/9 A kérdező kommentje:
na ez meg a másik ... ha én így utalok, annak brutális költségei vannak ekkora összegnél már + nem olyan egyszerű, sok országban sok feltételt kérnek a bankszámlanyitáshoz, azaz ez így minimum bizonytalan.
2018. jún. 27. 18:07
6/9 anonim válasza:
Nincsenek olyan brutalis koltsegei, a legtobb magyar banknal maximalizalva van, 10-20.000, annyit meger, hogy ne szivj ennyi kp-vel. kp-t felvenni ugyanugy koltseges a bankodnal, ha forintban van, akkor meg transferwise-al sokkal olcsobb valtani es atkuldeni. Amig nem sikerult szamlat nyitni, en nem vasarolnek lakast.
2018. jún. 27. 18:27
7/9 anonim válasza:
Elvámolod, viheted, de biztos vagy benne, hogy 80000 Euroval szeretnél utazni?
2018. jún. 27. 18:41
8/9 A kérdező kommentje:
az a baj h kötve vagyok dátumhoz. tehát akár így, akár úgy, X napon kint kell lennem (a pénzzel vagy legalábbis nagy részével).
de mit jelent az h elvámoltatom? a bejelentéssel együtt kell ezután vmit fizetni is a reptéren?
2018. jún. 27. 19:11
9/9 anonim válasza:
Elvámoltad, bejelenteted. Nem kell fizetned, de legyen minden cent tiszta.. Mert manapság ennyi pénzzel utazni nagyon gyanús. Nem véletlenül vannak bankszámlak.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!