Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Melyik napra kéne jegyet...

Melyik napra kéne jegyet vennem, ha a vonat éjfél előtt pár perccel indul?

Figyelt kérdés
Egy rendezvényre megyek, és hazafelé valószínűleg csak azt a vonatot fogom elérni, ami 23:55-kor indul. Ez miatt valószínű, hogy a kalauz csak éjfél után fogja kezelni a jegyet. Viszont nekem napi jegyet kéne vennem. Szóval ez esetben az számít, hogy a vonat még éjfél előtt indult el, és vehetem aznapra a jegyet, vagy már a következőre kell? Megfogom kérdezni a jegypénztárában, viszont ha valaki tudja, akkor sokat segítene ha már most tudnám, előre is köszönöm!

2018. jún. 6. 12:24
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
ha most belföldi vonatról beszélünk, akkor csak annyi a szabály, hogy az utazást rövid távokon (100 km alatt) az érvényesség első napján meg kell kezdeni. De minden jegy legalább a következő nap éjfélig érvényes, így ez nem lehet gond.
2018. jún. 6. 13:40
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ! Belföldiről van szó igen, konkrétan Budapestre megyek és 25 km-es táv. Így olyan jegyeket szoktam kapni, ami pl a mai nap tart: 2018.06.06. 0:00-tól 2018.06.06. 23:59-ig. Ezért gondolkodtam el, hogy ha az én vonatom pedig 23:55-kor indul akkor lehet-e probléma.
2018. jún. 6. 18:25
 3/4 anonim ***** válasza:

Már az első válaszoló is leírta, hogy nem lesz gond, de azért itt a konkrét idézet a máv ügyfélszabályzatábol. (Melyet a máv menetjegy érvényessége szavakra keresve te is könnyedén megtalálsz google-ön):

"Egy útra szóló menetjegy érvénytartama

• Az 1-100 km távolságú menetjegy a rajta feltüntetett naptári napon

érvényes, a már megkezdett utazás másnap 03:00 óráig befejezhet ."

2018. jún. 6. 22:23
 4/4 anonim ***** válasza:
Nem probléma az sem, ha a vonat késése miatt csak mondjuk 0:05-kor szállsz fel a vonatra. A lényeg az, hogy a vonat menetrend szerinti indulási idejében legyen érvényes, a megkezdett utazást másnap hajnali 3-ig befejezheted.
2018. jún. 6. 23:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!