Najo most komolyan valaki járt itt rajtam kívül Isztambulban?
Most áprilisban voltam 2 hétig Törökországban. Születésnapi ajándék volt. Egy 5 csillagos szállodában száltunk meg ( nyugi nem vagyunk gazdagok ez egy kulonleges alkalom volt)
de a szállodán kívüli bel-és külvárosi élet teljesem megrémített. A filmekben olyan gyönyörűnek és gazdagnak láttam Isztambult. A tengerlart tele volt csadoros koldusokkal, lepukkant épületek és kb minden utcasarkon kéregető ember.Én a filmekben nem ilyennek láttam Isztambult. Vagy lehet ott csak az eliteket és azokat a részeket mutatatták. Mert a szálloda és a Yeniköj környéke szép tiszta volt de a többi. Csalódtam nagyon. Mindig ilyen volt Isztambul? Vagy csak tényleg a filmekben nem az átlagos dolgokat láttam?
"Én a filmekben nem ilyennek láttam Isztambult."
Jó napot kívánok! :-) A film azért film, mert jellemzően nem a valóságot mutatja (illetve van, amikor azt, csak szépítve)
Ha megnézel egy Magyarországot, Budapest-et reklámozó turista filmet, akkor biztosan nem este 10 órakor, a Keletinél vagy a Hős u-ban fognak forgatni, esetleg a VIII. ker lepukkantabb részeit vagy a csöveseket az aluljáróban - hanem a Parlamentet, a Várat, az Operát, Bazilikát, Hősök terét, Duna partot, stb.
2015-ben voltam, amikor nagyon sok szír menekült volt a városban, nem zavartak sok vizet.
Imádtam a várost, imádtam a modernségét (mikor lesz nálunk olyan metró, villamos, és beléptetőrendszer? soha), az autentikusságát, a sok kedves embert, mindenhol megszólítottak, megkérdezték hogy vagyok, honnan jöttem, és az 1 hét alatt mindössze 2 ember akart szőnyeget eladni, de jót röhögtünk, amikor mondtam, hogy olyan kicsi a lakásom, hogy nem férne el :D Imádtam a kajákat, a kávézást, teázást, vizipipázást, a mecseteket, a múzeumokat. Amikor a hídról megláttam az óvárost, ami felé tartottam a villamossal, úgy éreztem mintha 500 évvel ezelőtt lennék, a müezzin éneke is nagyon szép volt. Felejthetetlen élmény volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!