Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Krakkóba mivel érdemes menni?

Dawee28 kérdése:

Krakkóba mivel érdemes menni?

Figyelt kérdés
Sziasztok . 2 éve voltam Krakkóba az eurolines busszal . Mint tudjuk sajnos megszünt és helyette lett a Flixbus cég . Viszont mikor mi mennénk akkor van 1 járat de olyan hosszú idővel hogy még a kedvem is elmenne attól hogy kimenjek Krakkóba . Nézegettem a vonatot is ott a legolcsóbb jegy 19euró 1 főnek oda . Hallottam erről a Polskibusról is de ugy tudom hogy ők már nem indítanak járatot mivel ők is szerződés kötés/módosítás alatt vannak a Polskibus-al . Az lenne a kérdésem igazából hogy ki hogy menne ? Én jelenleg a vonatnál leragadtam , elég jó árban van és igaz hogy 10 óra alatt van ott de nem kell átszállni .

2018. márc. 21. 18:08
 1/10 anonim ***** válasza:
Busszal érdemes menni. Egyrészt gyorsabb (csak 6 óra) másrészt jóval olcsóbb mint a vonat.
2018. márc. 21. 19:02
 2/10 anonim ***** válasza:
Szia! Mi novemberben még polskibusnál foglaltunk jegyet februárra, de értünk már flixes busz érkezett (vissza mondjuk újra polskibussal jöttünk). Most úgy tudom, a két cég valahogy összeolvadóban van, de nem tudom biztosan... A menetidő 7 óra volt, úgy tudom, kocsival sem sokkal rövidebb. Én bevállalnám újra a buszt, viszont májustól van repülő is, ha az idővel való takarékosság is fontos a számodra :)
2018. márc. 21. 19:11
 3/10 A kérdező kommentje:
Busz nem olcsóbb mint a vonat ma néztem . Flix busszal mennénk 8.13 án akkor 27 ezer lenne és 12 óra lenne az út .... Kihagynám .... Vonattal 38 euró oda vissza 1 embernek . Repülő nem nagyon izgat sajnos mivel az dupla ára lenne mint a másik kettőnek talán . Poliskabusra már nem tudok jegyet venni oldalon keresztül , nem is dobja ki ... :( Így marad a vonat sajnos foglalnom kell ha helyet akarok ... de így is 60 ezerből megvan a szállás és az oda vissza utunk is :)
2018. márc. 21. 19:24
 4/10 A kérdező kommentje:
2018. márc. 21. 19:25
 5/10 A kérdező kommentje:
És jelenleg is van repülő járat krakkóba a Lot légitársasággal de az ára mondjuk a vonat ár 2x majdnem a 3 x :(
2018. márc. 21. 19:32
 6/10 anonim ***** válasza:
2. vagyok. Hú, akkor mi még szerencsések voltunk, vagy csak a szezonon kívüliség miatt, de oda-vissza 2500 Ft-ból megúsztuk. A vonatozás is biztos hangulatos lesz :) a LOT csak indítani fog: "The first flight operated from Kraków to Budapest by LOT is scheduled for 28th of April 2018."
2018. márc. 21. 23:00
 7/10 anonim ***** válasza:
Ilyen távra őrültség busszal menni, ha van vonat meg repülő is. Ráadásul a vonat kellően színvonalas, bár menetidoben valóban gyorsabb a busz. Cserébe nem vagy beszorítva egy négyzetméteres kis ficakba és folyhat a sör is kedvedre.
2018. márc. 22. 09:14
 8/10 anonim ***** válasza:

Egyedül busszal nem voltam meg Krakkoban.

Bicajjal (nyilvan több napig tarto tura), repülövel, vonattal, autoval es motorral. Motorral mar 3x is. Es remelhetöleg nem utoljara. A vilag egyik legszebb varosanak tartom. Mivel nem ez a kerdes, most nem aradozok rola.

Okkal nem voltam Busszal. Szemely szerint iszonyatosan kenyelmetlennek tartom es par ora utan nagyon zavar, hogy nincs olyan pozicio, amiben kicsit is ki lehet kapcsolodni. Inkabb vonatozok 10 orat, mint hogy 6-ot buszozzak. Ha nincs lenyeges elteres az arban, valaszd a vonatot. Nem leszel rosszul, ha az ut nagy reszet az utikalauz tanulmanyozasaval töltöd es talan kipihentebben erkezel meg, mint busszal, megha tovabb is tart.

Ha az idöjaras engedi, mindenkeppen a motort valasztom. Gyönyörü az orszagut a hegyeken at es a közeli autopalya miatt alig van autos forgalom.

2018. márc. 22. 18:36
 9/10 anonim ***** válasza:

Kenyelmi szempontbol nyilvan a repülö a legjobb es leggyorsabb is.

Ha reggeli jarattal mesz, meg böven kihasznalhatod a nap hatralevö reszet, anelkül, hogy utazassal töltened.

Ha szamit a költseghatekonysag, erdemes azonban figyelembe venned, hogy a varosba is el kell jutni valahogy. Nem akarok hülyeseget irni, emrt repülövel sok eve nem jartam ott, de akkoriban a taxi viszonylag huzos volt, a tömegközlekedesre pedig varni kellett sokat. Ez azota persze valtozhatott es megneznem jegyvasarlasnal, hogy van -e transzferszolgalatra lehetöseg.

2018. márc. 22. 18:40
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget mindenkinek . Megtaláltam hogy mivel megyünk , maradunk a vonatnál viszont hálókocsis verzióba . Ma voltam megkérdezni nem tartom túl drágának , de nem is olcsó viszont csak ketten vagyunk a kabinba senki más és tudunk aludni is . Annyit megtudtam még így hogy megkérdeztük a lehetőségeket hogy van reggeli is , és hogy ne keljen esetleg este vagy hajnalba felverni a kalauznak ha esetleg ellenőrzés van hogy az okmányokat összeszedi a kalauz és reggel meg megkapjuk . :)
2018. márc. 22. 19:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!