Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Hogyan tudnám feldolgozni a...

Hogyan tudnám feldolgozni a visszatérésetemet Magyarországra egy fejlettebb Nyugati országból?

Figyelt kérdés

Huzamosabb időt töltöttem külföldön és mielőtt kimondanám, hogy jobb itthon, előtte hülyének kéne lennem vagy elfeledni, hogy milyen csodás tapasztalatokkal gazdagodtam.

Elkerülhetetlenül depresszióba estem.

2018. febr. 1. 09:45
 1/6 anonim válasza:
100%

Szia!

Teljesen őszintén kérdezem: ha ilyen rosszul érint a hazaköltözés, miért jössz haza???

Szerintem nem ér ez az egész annyit, hogy depresszióba ess miatta. Ha már kint dolgoztál egyszer egy nyugati országban, gondolom beszélsz egy idegen nyelvet (de angolul biztos tudsz). Nekem vannak ismerőseim Máltán és imádják. Nagyon jól lehet kint keresni, szép az idő (bár télen hűvösebb van), de mindig ott a tenger, a történelmi város... :)

Egyébként nem olyan durván "szar" itthon sem. Próbálj erre gondolni. A nagyobb városokban azért pörög az élet ezerrel, sok a turista stb. Nyilván, nem egy nyugati ország vagyunk... de gondolj arra, hogy a kinti tapasztalataidat is tudnád itthon érvényesíteni. (Bár nem értem, minek jössz haza, ha ennyire utálod Magyarországot. Akkor tényleg semmi értelme nincs.)

2018. febr. 1. 10:20
 2/6 anonim ***** válasza:
21%
Gondolkozz el és adj hálát hogy még MO-n is a világ első 5-10% -ához tartozhatsz.
2018. febr. 1. 10:26
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Ah megértem az érzésedet.

19 évesen kerültem ki au-pairként Amerikába...

Hát már alig vártam, hogy 1 év után a családomat újra lássam. Majd kb 6 hónap depresszio jött... Túl sokat álmodoztam, hogy Mo milyen szuper és sokkolt minden, hogy meló sehol sem(ez már 18 éve volt), még bolti eladónak sem kellettem... Aztán pár év után Németországba költöztem... Most már 10 éve élek itt, és néhány hét Mo pont elég a honvágy ellen, majd már alig várom, hogy vissza jöjjek...

2018. febr. 1. 11:37
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

En azt tapasztaltam, hogy megfelelö tarsasaggal barhol a vilagon jol tudom erezni magam.

En sem elek Magyarorszagon, de rendszeresen meglatogatom a csaladot.

Engem az frusztral, hogy annyi minden mehetne sokkal egyszerübben, gyorsabban es logikusabban. A legtöbb esetben pedig meg gazdasagosabban is. Az emberek pedig ahelyett, hogy valtoztatnanak, inkabb beletörödnek es azt mondjak, hogy "Ah, ez van." es ezzel minden el van fogadva.

Semmilyen mas orszagban nem talalkoztam azzal a kettösseggel, hogy egyreszt az a kifejezes, hogy "Ez Magyarorszag" egy negativumot jelent es egyben magyarazatul szolgal arra, hogy miert nem mennek jol/ertelmesen a dolgok. Ettöl sirni tudnek! A masik pedig a konok büszkeseg, hogy a hösök, becsületesek es Nobel-dijasok orszagaban mindenki mindenhez ert es emiatt az egesz vilag összeesküdt kicsi hazank ellen. A brüsszeli bürokratak tönkre tettek a cukorrepatermelest, amitöl vilaghatalom lehettünk volna, egy gonosz milliardosnak pedig nincs mas dolga, minthogy arabokkal arassza el az orszagot. Sorolhatnam meg az abszurditasokat, amik hihetetlenek, hogy letezhetnek egy felvilagosult europai orszagban, de felesleges. Az a szomoru teny, hogy ez nem csak az orszag vezetese felöl jön, hanem a hetköznapi emberek többsege sem lat tovabb az oranal.

Megtehetnem, hogy Magyarorszagrol dolgozzak es viszonyitva fantasztikusan keressek, de nincs az a penz, amiert a jelenlegi mentalitast es hangulatot huzamosabb ideig kepes lennek elviselni.

Magyarorszag fejlödesenek nincs akadalya. De attol, hogy adofizetök penzeböl reklamozzak, mennyire tulteljesitenek, meg nem nö az emberek eletszinvonala. De, amig ezek a szlogenek es a gyülölködes kielegiti az emberek igenyeit, nem fog valtozni a helyzet.

2018. febr. 1. 12:40
 5/6 anonim ***** válasza:
26%
Csak azt áruld el, MINEK költöztél vissza?????
2018. febr. 1. 13:13
 6/6 anonim ***** válasza:

Miért mentél haza?

Jó, ha muszákj volt, mert nincs munkád, vagy nem hosszabbítottak tartózkodásit, akkor megértem, de sajnállak.

Én ha fizetnének SEM mennék haza többé.

2018. febr. 1. 15:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!