Lehetséges hogy 18 éven aluli motorral kimenjen egy EU-n beluli helyre?
Figyelt kérdés
2018. jan. 24. 07:49
1/6 anonim válasza:
Mi köze a motor kora az utazáshoz?
2/6 A kérdező kommentje:
Ugy ertendo hogy en vagyok 18 even aluli es hogy motorral mennek
2018. jan. 24. 08:36
3/6 anonim válasza:
Mindegy, hogy mivel utazik, esetleg gyalog megy, rá is vonatkoznak a szabályok. Olvasd el a rendőrség tájékoztatását:
4/6 A kérdező kommentje:
Rendben, koszonom
2018. jan. 24. 13:29
5/6 bogenschutze válasza:
Lehetséges, utasként, ha leér a lába a lábtartóig, és viseli a védőfelszerelést.
6/6 anonim válasza:
Mint utas természetesen. Mint vezető, a Magyar Vezetői Engedély érvényes igazolványnak számít az EU összes tagországában, amivel igazolod mind az életkorod, mind a motorkerékpár vezetéséhez szükséges engedélyed. Mivel az robogóhoz nem kell csak kresz vizsga, így ott kell legyen nálad érvényes vizsgaigazolás illetve személyi is. Ha A1-es jogsi, akkor 17 kell legyél, de ha jól tudom 3 hónapig utast nem szállítva közlekedhetsz csak, de ettől függetlenül kimehetsz vele. Ha 125 cm3-nél nagyobb motorral, akkor meg eleve nem, hiszen ha jól tudom oda sokkal magasabb életkor kell. A jogsi feltétele a vezetésnek, viszont ettől még akadhatnak problémáid a rendőrségi/közúti igazoltatásoknál, illetve vedd figyelembe, hogy sok más EU-s országban a motorosokra más-más szabályok a mérvadók (motorkerékpár állapota, felszereltsége...stb.). Szóval érdemes előtte körülnézni, hogy ahova mennél, ott kell-e valami extra vagy sem. Mert, ha kell, de neked nincs, akkor helyben nagyon komoly összegű pénzbírságokra számíthatsz, amikhez képest a magyar bírságok kutyafülék ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!