200 ezerből hova?
Márciusban megyünk egy 2 hetes "nyaralásra", de augusztusban is jó lenne elmnni még mondjuk 4-5 napra valahova.
Viszont 200 ezernél többet nem tudunk rászánni, és ez összesen kb: utazás, szállás, költőpénz.
Ti hova mennétek , ami kijön ennyiből 2 főre?
Bármi tipp érdekel :)
2-es: Imádom Grúziát :)
Már 2x jártunk ott, legutóbb idén tavasszal.
Tényleg csodás.
Amúgy megfordult a fejemben, hogy harmadjára is elmegyünk oda.
Akárhova :D Én 160 ezerből mentem el 1 hónapra (azaz ez 2 fónek kb 15 napra lenne elég), végigjárva Ausztria-Németország-Belgium-Hollandia-Dánia-Svédország-Norvégia-Svédország vonalat. Ebben bennevolt a 28 ezer fointos vonatjegy (Oslo-Bergen) illetve a repjegy haza.
Gondolom ti azért nem stoppolni szeretnétek, meg vadkempingezni :) Csak szemléltetni akartam, hogy ez a pénz bőven elég 2 hétre.
Kocsival mennétek? Akkor nehezebb a dolgotok, hiszen benzinpénz is hozzájön, tehát távolabbi hely kiesik. Viszont mobilisabbak vagytok. Ha messzebb akartok, akkor repjegy oda-vissza sokkal olcsóbb, viszont a mozgékonyságotokból vesz el.
Esetleg ami egy jó köztes megoldás, ha elrepültök valami olyan országba, ahol nagyon közel vannak egymáshoz a városok, és bicajjal be tudjátok járni 2 hét alatt a környéket. Ilyen pl. Hollandia. Itt Hága, Leiden, Delft elég közel van egymáshoz bocajjal, Amszterdam meg vonattal 5
Akárhova :D Én 160 ezerből mentem el 1 hónapra (azaz ez 2 fónek kb 15 napra lenne elég), végigjárva Ausztria-Németország-Belgium-Hollandia-Dánia-Svédország-Norv
égia-Svédország vonalat. Ebben bennevolt a 28 ezer fointos vonatjegy (Oslo-Bergen) illetve a repjegy haza.
Gondolom ti azért nem stoppolni szeretnétek, meg vadkempingezni :) Csak szemléltetni akartam, hogy ez a pénz bőven elég 2 hétre.
Kocsival mennétek? Akkor nehezebb a dolgotok, hiszen benzinpénz is hozzájön, tehát távolabbi hely kiesik. Viszont mobilisabbak vagytok. Ha messzebb akartok, akkor repjegy oda-vissza sokkal olcsóbb, viszont a mozgékonyságotokból vesz el.
Esetleg ami egy jó köztes megoldás, ha elrepültök valami olyan országba, ahol nagyon közel vannak egymáshoz a városok, és bicajjal be tudjátok járni 2 hét alatt a környéket. Ilyen pl. Hollandia. Itt Hága, Leiden, Delft elég közel van egymáshoz bocajjal, Amszterdam meg vonattal 50 perc kb.
Ha kocsival mentek, Szlovénia gyönyörű, tele szebbnél szebb hágókkal, és a kempingek is tűrhető áron vannak. Esetleg még mehettek dél fele, Horvátországban Plitvicei-tavak, tengerpart, Krk-félsziget, Szenj is szép, meg az a környék en bloc gyöngyörű.
Esetleg repcsivel Szófia, nagyon olcsó, és nagyon szép az is. Árban talán még Budapestnél is olcsóbb (itt még nem voltam).
Ha másban gondolkoztok, akkor Bergenbe is van repülő, meg talán Stavangerbe. Bergen nagyon szép, el lehet lenni több napot is akár, illetve nem is olyan messze van Flåm, vonattal 1-2 óra. Gyönyörű az az ország is, csak nagyon húzósak az árak. Svédországban meg Stockholm önmagában megér egy hetes maradást, oda is megy repcsi.
A skandináv országokkal az a baj, hogy necces a 100 ezer/fő limit tartása, mert minden kegyetlen drága a mi pénztárcánknak.
Kocsival szintén a környéken van egy csomó gyönyörű hely, Szlovákiában a Slovensky Raj például, de Erdélyben is van egy csomó szép hely, amit kocsival be lehet járni.
Ezekhez a helyekhez mind el lehet jutni az általad megjelölt pénzből.
Miért ne fordítod meg a kérdésedet, és ahelyett, hogy azt kérdeznéd, hova, arra keresnél választ, miképp.
Például ha használnád az azair.com keresőjét, máris látnád, hogy az általad preferált időpontokban hova juthatsz el az általad erre szánt keretből? Utána meg bármely szálláskeresőn tennél mögé szállást???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!