Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Tudnátok nekem túrákat ajánlani?

Ócsai Gergő kérdése:

Tudnátok nekem túrákat ajánlani?

Figyelt kérdés

Kicsit el vagyok veszve és nagyon érdekelnek az ilyen embert próbáló túrák mint például az Elkamino és ha befejeztem a sulit 1-2 turába bele szeretnék vágni.

Kaland vágyam az egekben de nem tudom hol kezdjem.

Szóval tanácsokat várok meg esetleg ha tudnátok hasonló túrákat javasolni.

Igaz ez meg nem aktuális de azért erdekel a tema.

2017. nov. 26. 19:20
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Nepalban. Annapurna circuit, Everest trekking, A Pamirban, Tien Shan, Peruban az Andokban, Az indiai Himalajaban stb. Az El Camino ezekhez vasarnap delutani seta.
2017. nov. 26. 19:46
 2/11 D. Brasco ***** válasza:
Egyáltalán van valamilyen turas tapasztalatod??Mert a nulláról nekivágni egy el camino-nak vagy bármi másnak nem az hogy vakemerőség hanem maga a megtestesült felelőtlenség
2017. nov. 27. 10:31
 3/11 anonim ***** válasza:

Bemelegítésként:

[link]

És még számos kisebb túrákat szervező társaság...

Aztán, a legismertebbek:

[link]

[link]

Haladó:

[link]

De jó kondi, jó felszerelés s kellő gyakorlat mindenképp kell! Ne egyből az Annapurna alaptáborral kezdd!

2017. nov. 27. 11:57
 4/11 anonim válasza:
Azt azert remelem tudod hogy ehhez egy kis toke is szuksegeltetik
2017. nov. 27. 16:04
 5/11 A kérdező kommentje:

D.Brasco tapasztalatom még nincsen de ezeket a turákat csak gimnázium/főiskola után tervezem

És szeretnék magamnak célokat kitűzni

Hogy 4-8 év múlva miket célozzak be. (Addig természetesen kisebb túrákat csinálnénk tapasztalat szerzes céljából)

2017. nov. 27. 17:00
 6/11 A kérdező kommentje:
Mindenkinek köszönöm a válaszokat
2017. nov. 27. 17:00
 7/11 anonim ***** válasza:

Azért rövidebb túrákon elkezdhetsz gyakorolni. Ha tényleg szereted a túrákat, kezdetnek jó a Rám szakadék, vagy egy hosszú hétvégés kenutúra, kerékpártúra - ezek nem drágák. Nyáron pár nap kempingezés a hegyekben a haverokkal. Kell a gyakorlat. És ha most nem szoksz bele a nomád életbe, felnőtt korodban hiába vágyódtál, nem fogod jól érezni magad, mert idegenül mozogsz a természeti környezetben.

Én gyerekkorom óta túrázgatok, és látom, hogy mit művelnek a plázacicák egy-egy alkalommal, amikor valahogy eltévednek és véletlen kimennek a hegyekbe... Röhejes.

2017. nov. 27. 20:03
 8/11 anonim ***** válasza:

A fokozatosság elvének be nem tartása esetén komoly csalódások érhetnek és ez az enyhébb változat.

Kezdd itthon. Kék túra, Déli Kék túra. Egy tájegység térképe és túraútvonalai. Ezt akár holnap kezdheted. Szerezz abban is tapasztalatot, mit kell/érdemes vinni. Kezdők gyakran túlvállalják magukat, csomagjukat, kellő önismeret híján.

Azután menj ki a Tátrába, Szlovák Paradicsom, Fátra, stb. Előtte szintén térkép. Folytathatod Ausztriában, Alpok. Kicsit keményebb a Dolomitok, Via Ferrata-k. Ha már voltál a Mount Blanc enyhe útján, ha a Dolomitok néhány háromezresén túl vagy, jöhet a következő fejezet. Addig kiderül mit bír fizikálisan, mit szól a szervezeted a magasságokhoz (amibe neked nem lesz beleszólásod, a szervezeted dönt: meddig bírja. Erőltetni nem érdemes, halál a vége).

Ez eddig úgy 4-5 év, ha intenzíven csinálod. Addig lesz tapasztalatod a szervezésben is. És társad. Mert egyedül akárhová csak nagyon kevesen képesek. Mondjuk a masszívabb változatok: Kilimanjaro, Mount Kenya, néhány mexikói túra (oda már komoly szervezés kell), aztán jöhetnek a Dél Amerikai hegyek, ott már egyéb tényezők, engedély, szállítás, stb. Vannak magyar utazásszervezők komolyabb utakra. Azokkal érdemes kezdeni, ott már vannak feltételek a jelentkezéskor. Na meg árak. De profi.

Hatezer vagy afölé most fölösleges gondolkodni. Majd 10 év múlva kellő tapasztalattal. Meg az akkori lehetőségekkel.

2017. nov. 28. 16:13
 9/11 anonim ***** válasza:
Azért nem kell elijeszteni a kérdezőt, nekem első komolyabb túrám az Annapurna circuit volt ketten az asszonnyal, simán vittük az 5416 méteres Thorung La passt, azóta már simán csak ketten megjártuk a Dél amerikai Andokot is. Szóval hajrá!
2017. nov. 28. 16:27
 10/11 anonim ***** válasza:
Szerencsétek van, hogy nem lettetek hegyi betegek. Én készülök egy hasonló komolyabb magashegyi túrára. Bizony, mesélték a túraszervezők, hogy minden csoportból egy-két ember hegyibeteg lesz, hiába a jól megtervezett akklimatizáció. És csak 4-5000 m közötti magasságokról beszélünk. Eddig én is csak max. 3000 környékén voltam, az jól ment :-)
2017. nov. 28. 16:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!