Tudnátok nekem túrákat ajánlani?
Kicsit el vagyok veszve és nagyon érdekelnek az ilyen embert próbáló túrák mint például az Elkamino és ha befejeztem a sulit 1-2 turába bele szeretnék vágni.
Kaland vágyam az egekben de nem tudom hol kezdjem.
Szóval tanácsokat várok meg esetleg ha tudnátok hasonló túrákat javasolni.
Igaz ez meg nem aktuális de azért erdekel a tema.
D.Brasco tapasztalatom még nincsen de ezeket a turákat csak gimnázium/főiskola után tervezem
És szeretnék magamnak célokat kitűzni
Hogy 4-8 év múlva miket célozzak be. (Addig természetesen kisebb túrákat csinálnénk tapasztalat szerzes céljából)
Azért rövidebb túrákon elkezdhetsz gyakorolni. Ha tényleg szereted a túrákat, kezdetnek jó a Rám szakadék, vagy egy hosszú hétvégés kenutúra, kerékpártúra - ezek nem drágák. Nyáron pár nap kempingezés a hegyekben a haverokkal. Kell a gyakorlat. És ha most nem szoksz bele a nomád életbe, felnőtt korodban hiába vágyódtál, nem fogod jól érezni magad, mert idegenül mozogsz a természeti környezetben.
Én gyerekkorom óta túrázgatok, és látom, hogy mit művelnek a plázacicák egy-egy alkalommal, amikor valahogy eltévednek és véletlen kimennek a hegyekbe... Röhejes.
A fokozatosság elvének be nem tartása esetén komoly csalódások érhetnek és ez az enyhébb változat.
Kezdd itthon. Kék túra, Déli Kék túra. Egy tájegység térképe és túraútvonalai. Ezt akár holnap kezdheted. Szerezz abban is tapasztalatot, mit kell/érdemes vinni. Kezdők gyakran túlvállalják magukat, csomagjukat, kellő önismeret híján.
Azután menj ki a Tátrába, Szlovák Paradicsom, Fátra, stb. Előtte szintén térkép. Folytathatod Ausztriában, Alpok. Kicsit keményebb a Dolomitok, Via Ferrata-k. Ha már voltál a Mount Blanc enyhe útján, ha a Dolomitok néhány háromezresén túl vagy, jöhet a következő fejezet. Addig kiderül mit bír fizikálisan, mit szól a szervezeted a magasságokhoz (amibe neked nem lesz beleszólásod, a szervezeted dönt: meddig bírja. Erőltetni nem érdemes, halál a vége).
Ez eddig úgy 4-5 év, ha intenzíven csinálod. Addig lesz tapasztalatod a szervezésben is. És társad. Mert egyedül akárhová csak nagyon kevesen képesek. Mondjuk a masszívabb változatok: Kilimanjaro, Mount Kenya, néhány mexikói túra (oda már komoly szervezés kell), aztán jöhetnek a Dél Amerikai hegyek, ott már egyéb tényezők, engedély, szállítás, stb. Vannak magyar utazásszervezők komolyabb utakra. Azokkal érdemes kezdeni, ott már vannak feltételek a jelentkezéskor. Na meg árak. De profi.
Hatezer vagy afölé most fölösleges gondolkodni. Majd 10 év múlva kellő tapasztalattal. Meg az akkori lehetőségekkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!