Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Hogy szerezzek Nie kártyát?

Hogy szerezzek Nie kártyát?

Figyelt kérdés

Egyszeruen nem vilagos, hogy melyik hivatalban kezdjem. Egyik rendorsegrol a masikra kuldenek. Nem ertik az angolt.

Szallasra lenne szuksegem mert az most nincs. Egy hajlektalanszallo megteszi?

Igazabol olyan tapasztalatara vok kivancsi aki mar csinalt ilyet. Ugy tudom h a szallasado ad egy meghatalmazast h nala lakom. Ez igaz? Es honnan veyzek ilyen papirt?

#lakhely #numero #identification #extranjero #szàllás
2017. okt. 26. 20:09
 1/9 anonim ***** válasza:
NI számra gondolsz? Azt nem a rendőrségen kell kérni. Felhívod a megadott telefonszámot, adnak egy időpontot, ott megjelensz, és utána levélben kapod meg a számot. Kártyát már régen nem adnak. NI számhoz lakcím igazolás és útlevél/személyi kell. Angol lakcím igazolásához lakásbérleti szerződést, közüzemi számlát, brit jogosítványt fogadnak el. Hajléktalanszálló nem okés.
2017. okt. 26. 20:26
 2/9 anonim ***** válasza:
Melyik orszagrol van szo? A kulcsszavakbol gondolom, hogy esetleg Spanyolorszag lehet. Ha az, irj privit, elmagyarazom kb mit hogy!
2017. okt. 27. 13:33
 3/9 A kérdező kommentje:

Nem NI, hanem NIE számrol van szo.

Es kerem az elottem szolot, hogy mindenkivel ossza meg a titkot! Koszonom!

2017. okt. 27. 15:48
 4/9 A kérdező kommentje:
Amugy mi a lajcim jelentosege? Arra kuldenek majd levelet, vagy mi?
2017. okt. 27. 15:49
 5/9 anonim ***** válasza:
Masodik vagyok. Mivel nem tudom meg mindig, hogy Spanyolorszag-e vagy sem, ezert nem irnam le, ugyanis orszagonkent valtozhat a beszerzes menete... ahogy az elso valaszolo irta, Angliaban pl nem a rendorsegre kell menni. Es Spanyolorszagban NIE-nek hivjak, de Angliaban lehet, hogy NI-nek..
2017. okt. 27. 16:15
 6/9 A kérdező kommentje:

Mashol azt olvastam, nem is kell eletvitel szeruen itt elni a nie papir kiallitasahoz.

Ha be kell fizetni a 790es nyomtatvany illeteket, azt hol lehet megtenni? Alicanteban a kereso kidobott 2 bankot. Tenyleg letezik, hogy itt lehet csak? Eleg ugyetlen vagyok ebben.

Postan nem lehet befizetni? Eleg hozza egy utlevel/szemelyi?

2017. okt. 27. 17:03
 7/9 anonim ***** válasza:
Ezek szerint Spanyolorszag...azt nem tudom, milyen nyomtatvanyt kell kitolteni es befizetni, en mar nagyon regen csinaltam, de akkor barmelyik bankban be lehetett fizetni. Viszont! Bejelentett lakcim, utlevel/szemelyi (ami a lakcim bejelentesekor is kell) MUSZAJ! Anelkul nem lehet. A lakcim kell hogy tudjak hova vagy beregisztralva. Itt nem kuldenek semmi levelet, nem azert kell. Hanem ez a feltetele hogy megkaphasd a NIE-t. A lakcimet az ayuntamiento-nal kell bejelenteni elozetes idopontkeressel, es kell hozza a lakas berleti szerzodese, vagy ha te csak szobat berelsz vkinel akkor a berlonek kell igazolast adnia, hogy te tenyleg ott laksz, illetve az bejelenteshez szukseges nyomtatvanyba bekerulnek az o adatai es alairasa is.
2017. okt. 27. 17:44
 8/9 A kérdező kommentje:
Miert nem jo a hajlektalanszallo? Igazabol max keresnem kellene vkit, aki vallja, h ott lakom nala, nem?
2017. okt. 27. 18:00
 9/9 anonim ***** válasza:
Mert a hajlektalanszallo nem egy bejelentett lakcim... az egy atmeneti megoldas, ami a NIE-hez nem eleg. Hat... ha talalsz olyan vkit aki a ket szep szemedert bejelent a lakasba ahol lakik, akkor elvileg eleg. De nem hinnem hogy tul sok ilyen jelentkezo lenne....
2017. okt. 27. 18:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!