Vonattal a szabadkai piacra?
Figyelt kérdés
A menetrenddel tisztában vagyok. Az érdekelne, hogy állítólag már csinálják a vágányútat át kell-e esetleg buszra szállni Kelebián vagy elmegy még Szabadkáig? Milyen messze van onnan a piac? Elég a személyi? Mivel tudok a piacon fizetni? A határnál nem kötnek bele a behozott dolgok mennyiségébe?? Persze itt nem két nagy bőröndre gondolok.2017. okt. 9. 12:50
1/6 anonim válasza:
Elég a személyi, szerb dinárral tudsz fizetni, a behozott dolgok mennyiségébe is beleköthetnek, el is kobozhatják, továbbá vám és áfa fizetésére kötelezhetnek. Nézz utána az EU-n kívülről behozott cuccokra vonatkozó szabályozásokra. Amire nagyon figyelj oda az a dohányáru meg az alkohol.
2/6 A kérdező kommentje:
Pia és cigi nem lesz behozva. Nem élek velük. Elsősorban ruhára és cipőre gondoltam. Egyébként ha egy gurulós bőröndbe belerakom azt is át szokták esetleg nézni?
2017. okt. 9. 13:08
3/6 anonim válasza:
Igen. Különben honnan tudnák hogy mit akarsz behozni?
4/6 anonim válasza:
Csak akkor néznek bele, ha valamit gyanúsnak találnak. Mi kocsival szoktunk átmenni, de még soha nem nézték meg, hogy mit hozunk.
5/6 anonim válasza:
Mi kocsival szoktunk kimenni. Soha nem nézték még át, hogy mit vettünk, nyilván nem nagy mennyiséget vásárolunk. Annyit kérdeznek, hog- piac? -mondjuk -igen- és már int is, hogy mehetünk.
Forinttal is lehet fizetni, mi soha nem váltunk dinárt.
Alkoholt is lehetne, nem tudom pontosan mennyit, de meg van, hogy fejenként x litert lehet.
6/6 anonim válasza:
Ruhánál azért nem árt vigyázni. Ha ugyanis egy szúrópróba szerű vizsgálatnál elkapnak, hogy hamisítványt vettél, akkor nemcsak elkobozzák az àrut, hanem keményen meg is büntetnek.
Szóval nagy mennyiségeknél azért nem árt vigyázni, vagy legalább ne vegyél márkajelzéses dolgokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!