Mennyi forintot érdemes átváltani lejre ha elmegyek Romániába 5 napra?
attol fugg, van bankkartyad? tudod ott hasznalni?
mert akkor nem kell sok
mi most voltunk, de hulyek voltunk mert az osszes KP lejt eltankoltuk (pedig fizethettunk volna kartyaval)
viszont a Gyilkos tonal siman elfogadtak a forintot amikor szuvenirt akartunk vasarolni
(Szallas kaja ingyen volt mert rokonoknal voltunk, de ezeket is tudod kartyaval fizetni).
Valóban nagyon hasonlóak az árak, viszont a turisták által felkapott helyeken drágább minden mint máshol. Egyébként nem ajánlatos forintban vagy euróban fizetni, elég pocsék a váltási ráta általában. Mint mindenhol ilyen esetben.
Kártyával sok helyen lehet fizetni, de én nem szoktam rá míg Romániában éltem, mert ingyen vehettem fel amennyi pénzt akartam a román bankszámlámról.
Ha automatánál akarsz felvenni pénzt, ajánlatos a saját bankod megfelelőjét keresni (pl. van Romániában is OTP, ERSTE (BCR név alatt)), mert ezeknél valamivel olcsóbb a kezelési költség, de nem ingyenes. Csak ha muszáj, akkor vegyél ki automatából.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!