Tudtok mondani olyan tengerparti országokat mondani ahol nem kell borravalót adni?
A kis kapzsi. XD
Ez alapján úticélt választani... nevetséges.
"és te sajnálnál rájuk 300-600 forintot?"
Igen. Kap fizetést. MI jogon kéne még pluszba pénzt adnom.
Szerintem ne utazz el sehova. A tengerparti országokban úgyis barátságosabbak az emberek, nem illenél oda.
Mi mindig adunk utazásnál borravalót, mondjuk a pincérek mindenhol nagyon kedvesek, főleg, amikor felismerik, hogy magyarok vagyunk, és elmondják az összes magyar szót, amit ismernek. :D
Fel nem fogom, neked ez miért fáj.
"A tengerparti országokban úgyis barátságosabbak az emberek, nem illenél oda. "
Szeretek annyit fizetni egy dologért amennyibe kerül.
Én még sosem kaptam azért borravalót mert barátságos voltam, sőt soha nem kaptam borravalót. Egyébként tapasztaltam már hogyha nem adsz borravalót akkor rögtön ellenségesek lesznek veled.
Nekem is Japán ugrott be.
Borravalót nem kötelező adnod sehol, van ahol beépített szervízdíjnak hívják, van ahol az "elvárt" borravaló kalkulált összegével kevesebb fizut kapnak a pincérek/felszolgálók, mivel az üzemeltető arra számít, hogy a fizetővendégek majd kiegészítik a fizetésüket. Ezért szoktak morcosak lenni, amikor nem kapnak. Kapnak fizetést ez igaz, de végül is téged szolgálnak ki, mert ki akarod magad szolgáltatni. Ennek a milyenségét vagy honorálod pár forinttal, vagy nem. A vendéglátásban ez évszázados hagyomány, mint az orvoslásban a hálapénz.
Eszak Korea
Vagy nagymama haza, ha nincs is tenger, nem kell fizetni.
Legjobb megoldas: maradj otthon
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!