Hol élnétek le az életeteket? És hol semmiképp sem?
Jártam már néhány helyen a világban, ahogy biztosan ti is. (Aki pedig nem, biztosan megvan az indoka rá, ő talán eseleg abban az országban szeretne maradni, ahol épp él, ami ugye nem feltétlenül Magyarország, ezt az oldalt, külföldi magyarok is használják)
Rövid bevezető után, én már el sem tudom dönteni, hogy hol élnék szívesebben, leginkáb talán mindenhol.. de életvitelszerűen csak egy helyen lehet. Várom a ti javaslataikat, hogy ti hol élnétek le egy egész életet (feltételezhetően életvitelszerűn) a válaszok természetesen mentesek lehetnek gazdasági, politikai, társadalmi és egyéb más befolyásolásoktól. Bár számomra talán a társdalmi a fontosabb, az életérzés (pl. Spanyol o. vagy Görög o.), összességében viszont stabil politikai háttér vagy gazdasági előny sem baj (Svéd o.)
A ''semmiképp sem'' részre olyan válaszokat várok, ami relatíve népszerű helynek feltételezett de ti mégsem mennétek oda.
Pl: Türkmenisztán, Nepál, Szudán és az ehhez hasonló országokon túl (mert ide az emberek többsége azért nem szeretne költözni) mi az hely ahol semmiképp sem élnétek (legfeljebb csak látogatóban lennétek egy ideig) Pl: Van aki az USA-t hozza fel ide példának, hogy milyen jó hely, de azért nem élne ott, volt már aki Németországot, esetleg Nagy-Brattinát hozta fel ide, mint ellenpéldát.
köszönöm előre is
a kérdést csak kíváncsiság végett teszem el, esetleg szempontokat kaphatok, amikre eddig nem is gondoltam.
Görögország, Olaszország vagy valamilyen mediterrán országban élnék szívesen.
Ahol ugyanolyan sz#r idő van mint nálunk, ott nem.
Akkor én hozom is példának az USA-t, az ő nagyvárosaikban nem szívesen élnek. Egyrészt mert nem kedvelem a tömeget, másrészt, mert nem szeretném, hogy ha egyszer olyan környékre tévedek be, akkor szétlőjék a fejem.
Ha már angolszász országoknál tartunk, akkor viszont Kanadában élnék, vagy esetleg Angliában, de ott inkább a nyugis vidéken, és inkább ingáznék nagyobb városokba(akár London is beleférne) dolgozni. Úgy tudom, hogy ez két említett hely megfelelő szakképesítéssel gazdaságilag jó, politikailag nyilván stabil, és a közbiztonság is egészen jó. Igaz, az ellenük szól, hogy ku*va messze vannak Magyarországtól, így ez csak akkor jó, ha valakit tényleg nem köt ide semmi.
Ha elvonatkoztatunk az angolszász országoktól, akkor Németország, Ausztria is megfelelne ugyanazon előnyök miatt, plusz ugye ezek közel is vannak, de nálam nem jöhetnek szóba, mert a hochdeutschot is csak alapszinten beszélem(angolul viszont folyékonyan). Tetszik még Csehország meg Lengyelország, de mivel az életszínvonal nem annyira magasabb, mint az előbb említett országok esetében, így letelepedés szempontjából elég nagy hátránnyal indul, hisz nem azért költözünk ki (legalábbis én) egy másik országba, mert "szép". Ugyanemiatt esnek ki a kosárból a mediterrán országok is, így maradjunk annyiban, hogy ezek nyaralási úticélnak jók inkább.
Nyilván fejletlen vidékekre nem igazán érdemes menni, Japán és még a Kistigrisek(vagy már megnőttek? :O) számíthatnak még fejlett vidéknek, de ezek messze vannak, általában zsúfolt nagyvárosok és lepukkant, szegényes faluk közül lehet választani, mint lakhely, a nyelvet egyáltalán nem beszélem és kétlem, hogy japánul vagy koreaiul valaha is megtanulnék... szóval ez felejtős nyilván.
Az USA, ha nem is semmiképpen sem, de nem vonz. Nagyvárosban semmiképp, a kanadai határ mellett valami szép természeti helyen még meggondolnám.
Olaszországban akarok házat később, ez nagy terv. Tenger, hegy, a nyelv is tetszik... Görögország is vonzó, de inkább olaszul tanulnék meg s Olaszország hegyei is szimpatikusabbak (nem mintha olyan sok görög hegyet láttam volna s amit láttam, az is tetszett, de olasz motoros túrák, azokra vágyom s a palermói múmiák is ott vannak, bár múmia az mindenütt van, de a palermóiak egészen szuperek). Az is bejön, hogy az olasz hozzáállás erősen más, mint a magyar...
Nem akarok tartósan elköltözni innen, de azért nem a kedvenc országom Magyarország. Eleve nincsenek rendes méretű hegyek és tenger, a tél hideg (a nyár meleg, de ez Olaszországban is igaz, sőt, tovább tart, de ezt elviselem a tenger mellett :D), az emberek pedig negatívak.
Van még pár hozzáfűznivalóm a "semmiképpen sem" szekcióval kapcsolatban.
Skandinávia, főleg az északi része, mert nekem a magyar tél is épp elég sötét. Belepusztulnék abba, ha alig látok napot.
Ahol monszun van, azt sem bírnám.
Nagy-Britannia szép a maga módján s persze más szempontokból igen vonzó, de túl keveset süt a nap.
Ezek nekem roppant fontosak, nagyon hat a hangulatomra, erőszintemre az éghajlat, időjárás, hőmérséklet, páratartalom (plusz szeretek túrázni, embereket pedig jobb, ha csak ritkán látok, ezért is a természeti dolgok a lényegesek számomra)... Egy magyar nedves nyár is rémálom, nem kell fokozni sem a párát, sem a meleget, ha lehet.
köszönöm az eddigieknek, számomra hasznosnak, mentek a zöldek. Illetve várnám még a mások válaszát is. :)
Érdekes mert nekem sincs jó véleményem az USA-ról. És az időjárás is valóban szempont lehet, ha ''örökre'' tervez az ember.
En bizony nagyon szivesen elnek Nepálban es Khartum is sokkal élhetőbb es biztonságosabb mint pl Budapest. Tovabba elnek sok ázsiai orszagban pl Sri Lanka, Laosz, Indonézia es par Dél Amerikai orszagban pl Peru.
Ahol semmi pénzért nem elnek az az USA es nem szivesen elnek nyugat Európában ahogy ebben az orszagban sem szivesen elek
Nem mennék olyan helyre, ahol télen jóval hidegebb van mint itt, vagy nyáron jóval melegebb.
Igazából ennél nagyobb mélységében nem tudom megítélni a helyzetet, eléldegélnék kb bárhol EU-n belül (talán Franciaországot meg Skandináviát leszámítva), de csak hosszútávon derülne ki, hogy oké-e. De úgy különösebben nem akarok költözni.
Európán kívülre szerintem nem költöznék.
En valami meleg helyen elnek. Pl Mexiko(de sak a yucatan félszigeten.mert az gyonyoru es nem is olyan veszelyes),szivesen elnek meg Costa Rican vagy esetleg valami karibi szigeten vagy Ausztráliában
Ahol nem szivesen elnek az Egyesült Arab Emirségek, India, Kelet-Európa
Svájcban élek és tökéletesen megfelel (bár az éghajlat, akár otthon). Gazdaság, természeti látnivalók, közlekedés, biztonság mind a topon van, nem költözök el soha (C-Bewiligungra hajtunk).
Semmiképp: arab országok, és bármelyik, ami gazdaságilag lecsúszott, vagy a politikai helyzet aggasztó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!