Úticél: Irán. Mire figyeljünk, mit kell tudni?
Hűha. Nem biztos, hogy egy olyan komolyságú kérdésben, mint a vallási előírások (márpedig az öltözködés Iránban eléggé a vallás által meghatározott), pont a gyakori a legmegbízhatóbb forrás. Ide ugye bárki név nélkül beírhatja, hogy nyugodtan sétáljon a gyerek meztelenül, nem lesz gond... Aztán meg téged ültetnek le az erkölcscsőszök.
Szóval tényleg használd a Google-t és ne egy, hanem tőbb forrást használj fel.
Egyèbként gyerekeknél nincs megkötés, a nyugaton megszokott sztenderdeket kövesd. Talàn a színválasztásban lehetsz konzervatívabb, főleg a vallásosabb régiókban.
tavasszal, ősszel, kinek az öltözkődési szabályairól? ha a lányodéról neki nem kell kendő de normálisan öltözzön fel
egyéb infó: Irán mint pl Magyarország csak ezerszer biztonságosabb, ezerszer barátságosabbak az emberek és ezerszer segítőkészebbek, a dél keleti régió nem tűnik biztonságosnak de Bam-ig nyugodtan el lehet menni, bár már sajnos sok értelme nincs
Az albérlőnk iráni és ő kapacitál minket, hogy látogassuk meg az országot. Nem vagyunk annyira közeli viszonyban, iszlám országban még nem is jártam. Érdekelne az ország egy nyaralás szintjén, de nem tudom, hogy mit mennyire vesznek ott szigorúan. Gondoltam, hátha valaki járt már ott és van saját tapasztalata.
A Google azért nem segítség, mert ellenőrizhetetlen forrású bejegyzések vannak, így mindennek a totális ellenkezőjét is olvastam már. Ezért kérdeztem meg itt.
Azt sem tudom, hogy számít-e, hogy van az útlevelünkben (nekünk, szülőknek) izraeli pecsét, nemrég ott jártunk.
Öltözködési szabály: felnőtt nő és férfi, valamint 3 éves kislány. Ha takarni kell magunkat (feltételezem, hogy nekem valamennyire muszáj), azért nem 50 fokban mennék ki, még itthon is nehezen viselem a nyarat az itt megszokott lengébb öltözékben.
Konkrétan: pl. a hajamat, arcomat mennyire kell eltakarni európaiként? A testből mely felület látszódhat? Pl. rövidujjú felső megengedett-e, nadrág hossza, cipő zártsága.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!