1 millió forintot milyen utazásra érdemes elkölteni?
2 főnek, összesen 1 millió forintból hová érdemes elutaznia, ami tényleg megéri?:) Mondjuk 10 napra.
Ti hová mennétek?
Kérdező, azért a válaszadók válaszaiban van ám sok igazság.
1. 10 napra értelmetlen elkölteni 1 milliót mert 10 nap semmire nem elég főleg nem arra hogy egy országot csak nagyon felületesen megismerj, 1 millióból hónapokat el lehet tölteni Ázsiában
Vagyis 10 napra nagyon kevés helyre érdemes elutazni, de ha már 10 nap és 1m akkor Sri Lanka, minden van, bár keveset fogsz látni belőle, esetleg Bhutan
Kedves kérdező, ne hagyd, hogy a sok nyomortours huszár leugasson! Én is költöttem már ennél sokkal többet is egy-egy utazásra, megérte. Most éppen Dél-Amerikába készülök egy hónapra...
Ami a kérdésedet illeti, ez a 10 nap valóban éppen semmire nem elég. Jobb lenne legalább 2 hét, főleg amiatt, hogy távolabbi helyekre a repülőjegy igen drága, ugyanakkor az ott tartózkodás gyakran olcsóbb, mint itthon, szóval gazdaságosabb hosszabb időre menni.
Engem a természet is nagyon érdekel, a világörökségek gyűjtése annyira nem, szóval olyan helyre mennék, ami természetileg is különleges. Pl. egy sivatagi túra: Jordánia, Egyiptom, stb. bőven kijönnek ennyiből, akár egy hónapra is, és kimeríthetetlen a kutúra gazdagsága.
A másik lehetőség Thaiföld, Kambodzsa, Vietnám. Vagy akár India, szűkösebben. India nagyon jó hely, főleg az érintetlenebb déli államok. Szerintem Amerikában valami nem jön ki ennyiből, drága a repülőjegy és a legtöbb helyen az élet is.
2 hétre ennyiből például Réunion kihozható, ha nem főszezonban (iskolaszünet) jössz, és például nem hotelben alszol, hanem airbnb-ben vagy házat bérelsz. (Szezonálisan). Esetleg gîte-kben alszol (B&B jellegű szállás).
Jobb időszakban akár 750-800 euróból kihozható a repjegy Budapest -Réunion viszonylaton.
Szállásból többféle van, számos árfekvésben, a couchsurfingtől kezdve a luxusszállókig, tehát itt nagyban az igényeitektől függ minden.
Mivel azt leírtad, milyen programokat szeretnél, nos itt:
-Unesco világörökség : pipa, az egész nemzeti park a világörökség részét képezi, ami a sziget belsejét alkotja
-Változatos programok : ez már szubjektívebb, mert kinek mi. Ha szeretitek a természetet, akkor arra szuper. Van tengerpart (a lagúnában nincsenek cápák, tehát veszély sem, ellenben lehet színes korallok és halak között úszkálni és sznorizni.) Vannak delfinek, ráják, teknősök, sőt májustól szeptemberig bálnák is, akik nagyon jól megfigyelhetők, bizonyos keretek között akár a vízben úszva is. Emellett lehetőség van hegymászásra, kanyoningra, raftingra, quadtúrára, rendes túrára, lovastúrára, siklóernyőzésre, szörfözésre, kitesurfözésre, vitorlázásra, kajakozásra bùvárkodásra...
Kulturális szempontból egy olvasztótégely a sziget, hiszen keveredik maximálisan az európai, az ázsiai és az afrikai kultúra.
A világ egyik legaktívabb működő vulkánja itt van. Sokszor a kitörés is nézhető.
Miv az EU-ban vagyunk, nem kell különösebb formalitás sem a belépèshez, sem máshoz. Az infrastruktúra is európai, euróval fizetünk... trópusi betegségek, veszélyes állatok nincsenek.
Emellett a kis távolságok miatt könnyem bejárható az egész sziget ennyi idő alatt...
18as. Mégis miből gondolod, hogy nem tudok róluk vagy nem láttam még egyet sem? Nem értelek. Szerinted nem tudok más országokról semmit, csak mert meg mertem kérdezni, hogy más merre venné az irányt. Elég hülye következtetés, ennyi erővel soha ne kérdezzen senki SEMMIT, mert az azt jelenti, hogy a nullán van az adott témából. Ne röhögtess. De beszélgethetünk az utazásról, én imádom ezt a témát, megvitathatjuk, hogy neked eddig mely helyek voltak a kedvenceid, ahol jártál, és mi volt esetleg csalódás.:) Kérdezni nem szégyen, inkább az a szégyen, hogy egyesek mit leművelnek itt. 1-2 ember olyan sziklaszilárdan állítja, hogy nem jutottam még túl az ország határain, mintha komolyan mondom személyesen ismerne és ezt első kézből tudná. Ami természetesen nem igaz, csak most a fejébe vette, hogy márpedig nekem ez lesz életem első utazása. Hát ha ezt akarod hinni, akkor hidd, nekem teljesen mindegy.:D Ettől még az igazság nem az, amit így hirtelen felindulásból a fejedbe vettél.
Volt, aki el sem olvasta a kérdést, de már rögzítette, hogy ennyi pénzből a fél világ megvan. ÓÓÓ bárcsak neki lenne igaza! 2 ember 1 millió forintból... 500.000/fő mindennel együtt... előbb gondolkozni kellene, aztán írni. De amúgy köszi szépen mindenkinek a válaszokat, főleg azoknak, akik így ismeretenül is sokat írtak nekem és az idejükből áldoztak rám.
Illetve továbbra is várom a válaszokat, pozitív-negatív élmény jöhet egyaránt.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!