Hogyan jogosult 90%ra a jegy árából?
Vonattal járok, és gyakran hallom az állomáson, hogy huszonéves fiatalok is 90%os jegyet vesznek.
Hogyan lehetnek rá jogosultak ??
Tudja vki?
én semmi infót nem találtam róla ...
előző vagyok
és tud is egyedül közlekedni bárhová, nem feltűnő, hogy csökkent látótérrel rendelkezik.
Jaja, jól írták előttem. Én is félárva vagyok...
Ez úgy megy, hogy minden évben postai úton küldenek egy utalványt, amint van 16+2 pecsételési hely. A 16 pecsételés egyenként 50%os kedvezményre jogosít, ha egyszerre kettőt pecsételnek, akkor 90%-os. A plusz két hely pedig egyenként is 90%os.
Szóval ez nem mindenre kiterjedő kedvezmény (legalábbis a félárvaság esetében), hanem évente meghatározott számú alkalommal vehető igénybe.
Személy szerint én csak akkor használom, ha hosszabb vonatútra megyek (ami ugye alapból drágább lenne), vagy vizsgaidőszakban csak párszor kell bemennem a főiskolára, és így olcsóbb, mintha megvennék egy havi bérletet.
"22:03: a 90%-os kedvezmény ez esetben csak a bérletre vonatkozik, a jegyre csak 50%-os."
A munkanélküli központ által szervezett képzésre CSAK MENETJEGY váltható, bérlet nem. Tehát csak jegyet tud venni 90%-os kedvezménnyel, kiemelt kedvezményű bérlet váltására NINCS lehetőség a munkanélküli központ által kiadott igazolás alapján!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!