Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Mit vigyek magammal egy erdei...

Mit vigyek magammal egy erdei túrára vagy pl 1-2 napos sátorozásra?

Figyelt kérdés
Szerintetek mit vigyek egy vagy több napos túrára sátorozásra az erdőbe mire lenne szükségem? Most ez inkább egy ilyen túlélős túra lenne miket ajánlanátok pl szikravető ,bicska, nagy kés, stb stb kerlek csak értelmes válaszokat írjatok..
2016. nov. 2. 09:02
 1/5 anonim ***** válasza:
Ha neked egy 1-2 napos túlélő túra felszerelései után itt a gyik-en kell erdeklődnöd már régen rossz!Jobb ha el sem indulsz!minden rosszindulat nélkül mondom!
2016. nov. 2. 09:25
 2/5 anonim ***** válasza:

Több WC-paprír, alsónemű, sebtapasz, öngyújtó, összecsukható bicska, elemlámpa vagy fejlámpa lehetőleg tartalék elemekkel, ha van otthon iránytű akkor néha jól jöhet, ivóvíznek egy kulacs vagy más alkalmatosság, tartós élelmiszer ami konzervnyitó nélkül is megbontható vagy egy kipróbált konzervnyitó. Feltöltött mobil kivéve akkor ha egy olyan túrát akartok hogy átmenetileg minden civilizációs terméktől szabadulni akartok. A mobilhoz ha netán van feltöltött tartalék akku akkor még jól jöhet. Nem foglal nagy helyet egy gázspray vagy paprikaspray az esetleges kóbor kutyák távol tartására, de sötétben hatásosabb egy magas fényű lámpával elvakítani. Egy jó térkép is jól jöhet az adott hely környékéről.

Régebben a Duna menti kerékpárúton úgy szoktam kitekerni Bécsig és vissza hogy a felsoroltaknak még a fele sem volt nálam. De például a víz az fontos. Élelem az akár a természetben is található, például a friss dió nagyon finom.

2016. nov. 2. 11:05
 3/5 anonim ***** válasza:

Most akartok sátorozni? Kegyetlen hideg van. Rengeteg ruha és időjárásnak megfelelő sátor, hálózsák. Nagy kés minek? Ennyi időre elég a hideg kaja, előre megcsinálod a szendvicseket és kész. Ha tüzet akartok rakni, akkor gyufa, ilyen időben gyújtós, esetleg kisbalta. Ha jól esne egy tea, akkor fém bögre.

Egy napos túrára szinte semmi nem kell. Enni/innivaló, térkép, esetleg ragtapasz, fásli, gyógyszer (inkább csak olyasmi amit amúgy is magaddal hordasz).

2016. nov. 2. 15:14
 4/5 A kérdező kommentje:
Nem most akarok menni meg nem télen hanem nyáron..és nem azért kérdeztem mert hülye vagyok hanem kíváncsi voltam ki mit vinne még magával van egy teljes felszerelésem ( nem magyarországon vagyok szóval nem magyarban turázok a nagy kés jol jöhet mivel ez nem egy kis erdő hanem hegyek között van..:)
2016. nov. 2. 15:25
 5/5 anonim ***** válasza:
Ha igazi túrára akarsz menni, akkor oda két napra a cucc elfér egy szimattáskában. Egy nagyon jó bakancs, ami a csülködön van, egy óra, egy kés, egy feltekert pokróc, víz és eü papír, kaja. Ha túl igényes vagy, akkor fentebb leírták. De am szerintem egy ilyen túra pont azért jó, mert nem a megszokott módon élsz pár napot, hanem nomád módon, kicsit a természetnek kiszolgáltatva.
2016. dec. 24. 15:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!