Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Beck reisenről mik a tapasztal...

Beck reisenről mik a tapasztalatok?

Figyelt kérdés
2 éve voltunk velük törökben, minden oké volt. most olaszo-ba mennénk máj 29-én. jön valaki esetleg?
2010. ápr. 27. 15:37
 1/8 anonim válasza:
Én csak kíváncsiskodok, még nem voltunk a Beck Reisennel nyaralni, de nyertem egy nílusi hajóutat és csak érdeklődni szeretnék, hogy te, aki már voltál velük, mindent rendben találtál? Mert ha már egyszer beváltak, akkor szerintem nyugodtan megbízhatsz bennük!
2010. ápr. 28. 12:29
 2/8 A kérdező kommentje:
nyugodtan mehetsz a nílusi hajóútra, de előtte informálódj!!! nem átverés az iroda!!
2010. ápr. 29. 13:23
 3/8 anonim ***** válasza:

Kedves Nyertes Társaim!

Én is nyertem egy 2 személyes egyíptomi hajóutat. Levelet kaptam, hogy mikor és hol szállhatok buszra, hogy átvegyem a nyereményutalványt. Gyanus volt az, hogy egy kb. 80.000 ezer fős kerületből kb. 100 embert (nyertest) szedtek össze, aki hajlanadó volt elmenni az átadásra. Kivittek Érdre, ahol kiderült, hogy majd csak 5 óra körül viszenk vissza, addig árubemutatóban lesz részünk, valamint kb. 150 ezer forint a repülőjegy. Nekem egy óra múlva elegem lett, ezért kijöttem és visszabuszoztam Budapestre. Írtam a Beck Reisennek egy tértivevényes levelet, melyben azt kértem, hogy küldjék el számomra azokat a dokumentumokat, melyek segítségével felszállhatok a hajóra, valamint minden szükséges információt. Megírtam, hogy repülőjegyre nem tartok igényt, valamint azt, hogy erre június 30.-ig adok időt (ezt még június első napjaiban írtam). A tértivevény visszajött, minden tőlük származó dokumentumom meg van. Ha 30.-ig nem kapok választ, akkor feljelentem őket csalásért a rendőrségen, bejelentem a fogyasztásvédelemnél, valamint a gazdasági versenyhivatalnál is.Ami ezzel kapcsolatban történni fog, arról itt mindenkit tájékoztatni fogok. Ha valakinek van ezzel kapcsolatosan érdemi dokumentuma (gondolok én a Beck Reisentől kapott bármilyen levélre stb.), vagy szeretne csatlakozni hozzám, akkor itt jelentkezzen (mondjuk egy e mail címmel). Felveszem vele a kapcsolatot, mert azt gondolom, hogy nagyon sok szegény, naiv embert becsapnak, átvernek, ezért teszem meg az előbb felsorolt lépéseket.

2010. jún. 27. 14:09
 4/8 anonim válasza:
Csaló egy cég, nehogy szóba állj velük!
2010. júl. 21. 10:43
 5/8 Halák László válasza:

Értelmes levelet, ha értelmes ember olvassa el, pontosan érti, miről szól a levél.Kaptam egy levelet a BECK REISEN-től, amelyben értesítettek, hogy véletlenszerű kiválasztással, kisorsoltak egy nyolc napos nílusi hajóút nyertesének. Az értesítés szerint 4*-os hajó-hotelben történik az elszállásolás és abban gondoskodnak a teljes ellátásról. ENNYI A NYEREMÉNY! A mellékelt program már nem nyeremény, azért aki igénybe akarja venni, annak fizetnie kell! Az is egyértelmű volt, hogy Kairóig eljutni, onnan hazajönni, azaz az utiköltség, biztosítás, repülőtéri illeték stb. sincs a nyereményben, aki tehát igénybe akarja venni a szállást és ellátást, annak fizetnie kell ezeket a járulékos költségeket. Választ kértek hét napon belül. Ez is egyértelmű, hiszen az értesítéstől számított hét napon belül kell nyilatkozni az éreklődésről, hogy ha nem érdeklődik az értesített, lehessen újabb szerencsés embert kisorsolni.

Az igenlő értesítés vétele után a BECK REISEN újabb, ezúttal is egyértelmű értesítést küldött, amelyben közölték melyik napon, a lakóhelyhez képest, hol és milyen időpontban kell megjelenni, hogy az érdeklődőért érkező autóbuszt igénybe tudja venni. Nekem augusztus 16-át, 8.45 órát jelölték meg a bemutató és az adatátvétel időpontjaként. Az adott időpont előtt két nappal telefonon felhívott a BECK REISEN munkatársa, megérdeklődve, igénybe veszem e a bemutatót, hogy foglalják-e a helyemet a buszon.

A busz, a megadott időpontban és helyen pontosan megjelent. A busz várakozott pár percet, mert községünkben még egy házaspárt kisorsoltak, ahonnan a férj megjelent, és közölte, telefonon érdeklődtek az utazás költségei felől, és mivel a BECK REISEN munkatársa felvilágosította az érdeklődőt - ami az eredeti értesítésből is tudható volt, - hogy az utiköltség nem része a nyereménynek, ezért nem kivánták igénybe venni az árubemutatót.

Egy Pest-megyei községben várt a BECK REISEN több képviselője egy étteremben, ahol a legszükségesebb előzetes felvilágosítással is rendelkezésünkre álltak. Mielőtt elkezdődött volna az árúbemutató, ismertették, milyen ételeket lehet ebédre megrendelni - 600-700 forintos áron 5-6 ételből lehetett választani, és semmiféle előzetes vásárlási feltételhez nem kötötték az ebéd igénybevételét, mert mi fizettük az ebéd árát, a BECK REISENNEK semmi köze sem volt az ebédeltetéshez.

Nagyon jó svádájú előadó ismertette velünk, hogy a BECK REISEN nem reklámozza sehol sem azokat az árúcikkeket, amelyeknek a forgalmazásával foglalkozik, inkább a reklámra fordíttható pénzt arra fordítják, hogy az utasok jussanak kedvezményekhez.

Kitűnő táplálkozási tanácsadással ismertették annak a mintegy húsz edényből álló, rozsdamentes pároló készletnek az előnyeit, amelyet náluk meg lehet vásárolni. Hasonló alapossággal késkészletet, masszázsfotelt, poratka ellen kitűnően alkalmas porszívót, merinói gyapjúból készült takarókat mutattak be és természetesen a nílusi hajóut mellett más utazási lehetőségekről is alapos tájékoztatást adtak.

Mindazok, akik elfogadták a meghívást, "Platina klubkártyát" kaptak, ingyen egy éves időtartamra. Mivel ez a klub éppen egy éves, "ünnepi" alkalomként rendezték meg ezt az árubemutatót és mindenféle vásárlási kényszer nélkül előre kiosztott sorsjegyek kisorsolása mellett lehetett kedvezményeket nyerni. Az előadó közölte, hogy a BECK REISEN német igazgatója felhatalmazta, hogy 850000 forint erejéig hetvenezer forintos kedvezményeket sorsoljon ki. Akinek a sorsjegyét kisorsolták, és másodmagával szándékozott utazni, az 140000 forint kedvezményt kaphatott és ők nyertek egy masszirozó mellényt is. Én egyedül kívántam utazni, ezért a 119000 forintos "Arany Prága" programból 70000.- ft kedvezményt kaptam - és nem nyertem masszirozó mellényt.

Ebédszünet után szinte "happening" hangulatban folytatódott az előadás és a sorsolás. A tizennyolc megjelent nílusi hajóút nyertes között kisorsoltak hatszor 505000 forintot, amely összeget masszázsfotel vásárlására lehetett fordítani. (A vendégek közül négy önként jelentkező ki is próbálta a masszázsfotelben lehetséges kezelést és nagyon jó véleményt mondtak a fél-fél órás kezelés élményéről.) A szerencse bőségkosarából szinte mindenki bőséggel részesedett, halmozottan is. Nem voltam egyedül, aki a masszázsfotel kedvezményes vásárlási lehetősége mellett nyertem egy roszdamentes pároló készletet, teljesen ingyen, de mivel egy ilyen készlet kb 20 kilógram, kaptam hozzá egy böröndkulit 9000 forintért és teljesen ingyen két merinói gyapjúból készült sorszámozott takarót, amely nem vonza, sőt taszítja a poratkákat. Nyertem egy nagyszerű , igen jó porszívót fele áron, és ingyen megkaptam a késkészletet is, amely összességében mintegy ötven-hatvan ezer forintos áron vásárolható. Hogy el tudjam szállítani a sok nyereményt, megvásároltam ismét kilenc ezer forintért egy újabb kofferkulit. Hangsúlyozom, nem voltam egyedül ezzel a nyereményözönnel, mert a társaság fele létszámban azonos nyeremény özönnel indult haza, de szinte nem volt senki, aki valamit ne nyert volna.

A rendezvény utolsó eseményeként, megkaptuk a nyereményeink dokumentumait és legvégén a nílusi utazás dokumentumait is. A "Platina kártyás" klubtagsághoz adatlapot töltöttünk ki, hogy egy évig értesítéseket kapjunk a BECK REISEN akcióiról.(Ha nem kívánjuk a klubtagságot fenntartani, egy év múlva semmit sem kell tennünk, csak akkor kell intézkednünk, ha meg akarjuk hosszabbítani és akkor már nem ingyenes lesz a tagság, hanem csekély összeget fizetni kell.) Mivel a nílusi ajándékutazás minden részletét a nyertesek most ismerhették meg, és mivel a nyeremény másnak is elajándékozható, az arra vonatkozó dokumentumokat harminc napon belül kell visszaküldeni a BECK REISEN győri központjába, és akkor "szerveződik" meg a konkrét utazás. Ha valaki nem kíván utazni, semmit sem kell tennie, ha nem válaszolt, nem utazik...

Az árubemutató résztvevői nagyon jó hangulatban, anyagiakban gyarapodva, búcsúztak a BECK REISEN munkatársaitól, akik mindent megtettek, hogy jól érezzük magunkat. Az előadó nagyon színvonalas előadását, kedves, szórakoztató "műsorvezetését" többen is megköszöntük. Már jól összebarátkoztam prágai szobatársammal, és alig várom, hogy novemberben ismét találkozzunk, ezúttal már Prágában.

Csodálkozva olvastam az előttem írók megalapozatlan véleményeit, amelyek mindegyike szinte a bizalmatlanságon alapuló feltételezések valóságkénti kezelését tükrözték. Mivel alig-alig fordult elő olyan vélemény, amely a valóságon alapult volna, arra gondoltam, talán nem lesz haszontalan, ha a valóságos élményekről és nem a feltételezésekről is lehet olvasni. Köszönöm a figyelmeteket. Halák László

2010. aug. 17. 15:09
 6/8 anonim válasza:

BECK REISEN KFT FAX:96/522-827 Tel:96/522-824, 96/522-825

9028 GYŐR,RÉGI VESZPRÉMI ÚT 14-16

Tisztelt Ügyvezető Igazgató asszony!

Tájékoztatnom kell Önt, hogy részt vettünk férjemmel a 6 napos németországi utazáson, melynek száma: 39020433, időtartama: 2010.04.28-tól 2010-05-03-ig tartott.

23336

A megérkezést követő napon a Tropical Islands meglátogatásánál egy külön meg nem jelölt szegélyen elestem, mint később kiderült 2 helyen is eltört a csuklóm.

Szeretném tájékoztatni Önt, hogy a két idegenvezető mindent megtett annak érdekében, hogy minél hamarább szakszerű kezelésben részesüljek. Még aznap megoperáltak és a hazautazáskor tudtam csak csatlakozni a csoportomhoz.MARTINA,MAGDI idegenvezetők.

A szerencsétlen baleset előtt pár órával befizettem a férjem és a magam részére a 3 napos fakultatív kirándulást 200 EURO értékben. Megkaptuk fejenként a 3 darab tikcetet,száma 000326,000327 melyből én egyet sem tudtam felhasználni, férjem a 3-ból 2db-ot tudott csak felhasználni ,mivel másnap a klinikára külön 40 EURÓ-ért hozta be az étterem alkalmazottja.

A mi buszunkhoz beosztott idegenvezető Martina még a fakultatív kirándulást megelőzően,azonnal tájékoztatta az irodát,Szilviát, hogy a befizetett összeg fel nem használt részét kérjük visszatéríteni az irodától. Mivel a kiadott és fel nem használt utazási jegyek nálunk vannak, ezek befizetett árát, kérjük részünkre kifizetni.

A fentieknek megfelelően kérem szíves segítségét, mivel azon túl, hogy korházban töltöttem 5 napot a kirándulás helyett, de anyagi terhet is jelentett a korházi ápolás,ami napi 10eur,összesen 50 EURO volt.

Mai napig gipszben,előreláthatóan 06.22.ig.

2010.05.07.én a 788-3606 FAXRÓL ELKÜLDTEM EZT A LEVELET,MAJD EMAILBAN,EZT KÖVETŐEN SZÁMTALAN TELEFON,DE ÉRDEMBEN MAI NAPIG SEMMI INTÉZKEDÉS NEM TÖRTÉNT.

EGY TELEFONT KAPTAM,HOGY 1-2 HÉTEN BELÜL POSTÁZZÁK A VISSZATÉRITÉST,ENNEK 3 HETE.

KÉREM MIELŐBBI SZIVES INTÉZKEDÉSÉT.

NAGYON SZÉP UTAT SZERVEZTEK,A PROSPEKTUSBÓL LÁTVA,DE EZ AZ ÜGYHUZÁS NEM EMELI A KIALAKULT MEGELÉGEDETTSÉGET.

Tisztelettel: Kardosné Mák Magdolna

Válasz végre: Tisztelt Ügyfelünk! Levelére válaszolva ezuton tájékoztatjuk, hogy az Önnek visszajáró összeg postai uton kerül visszafizetésre. Tisztelettel, bélyegző, aláirás MOSKOVA /ügyv.ig.Lena Moskova/ 2010,06,18.

MINDEZEK UTÁN SEMMI, TELEFONOS HIVÁSRA KÖZLIK, HOGY NEM TÉRITENEK, MIVEL ŐK ELŐRE MEGVETTÉK A MUZEUMI BELÉPŐKET! NEM A JELENTKEZÉS-BEFIZETÉS ALAPJÁN?

irjatok, ha van tapasztalat.

2010. szept. 20. 19:47
 7/8 anonim válasza:
Ennyit ér egy ügyvezető által aláirt levél?Üzleti hirnév, tisztesség?...elszámolás, esetleg APEH revizió megér ennyit?
2010. szept. 20. 19:54
 8/8 anonim válasza:

Tisztelt Hölgyeim/Uraim!

Negatív vélemények ide, pozitív vélemények oda, a tény hogy a cég felszámolási eljárás alatt van tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat folytatása miatt.

A Gazdasági Versenyhivatal weboldalán, a cégközlöny weboldalán, a feketelista.hu oldalakon ez mind megtalálható.

Elvileg utakat már nem szervezhetnének, ennek ellenére honlapjukon aránylag friss utat kínálnak (2011. augusztus)

Ez hazánkban vajon bevett szokás? Ez már csak amolyan költői kérdés. Válaszolni nem kell rá, a választ mindenki döntse el maga.

üdvözlettel,

Kirschteuer Tünde

2011. szept. 13. 20:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!