Melyik országban tudom megcsodálni a csillagokat?
Vidéken élek, de felénk nem igazán lehet látni, csak ezt a megszokott pár csillagos égboltot.
Ilyen kaliberű látvánnyal lehet egyáltalán szembesülni a földről, vagy szerkesztve is van?
Aoraki Mackenzie (New Zealand)
Brecon Beacons National Park (Wales)
Exmoor National Park (England)
Kerry (Ireland)
Mont-Mégantic (Québec)
Moore's Reserve (South Downs, England)
NamibRand Nature Reserve (Namibia)
Pic du Midi (France)
Rhön (Germany)
Snowdonia National Park (Wales)
Westhavelland (Germany)
Én az új-zélandiban voltam, fantasztikus látvány.
Szahara is jó, vagy Atacama-sivatag is, ha fényszennyezésmentes helyet keresel... utóbbinak bármely más hellyel szemben az az előnye, hogy a Föld legszárazabb vidéke, kisebb eséllyel lesz felhős az ég :) hátránya (már akinek hátrány ez) csak az, hogy mivel a déli féltekén van, így pl az Oriont (vagy bármi olyan csillagképet, amik az Állatövben vannak és hazánkból dél felé nézve látszanak) ott úgy látod, hogy északra nézel és fejjel lefelé fog látszani
más: Tejútrendszert írtál, hát erre csak azt a 2 dolgot tudom mondani, hogy egyrészt a teljes galaxisunkat sose fogjuk látni (a Földön maradva tényleg sose), másrészt persze ha csak a klasszikus értelemben vett Tejutat vesszük, az megkerüli igazából a Földet (ezt ma éppen nézegettem a google maps-en), és más-más része kerül az éjszakai égre télen és nyáron (ami télen éppen az éjjeli egünkön van, abban nyáron benne lesz a Nap)
végezetül, a csillagokat csodálni akárhol lehet ahol kevés a fényszennyezettség :) (max ne ugyanazokat a csillagokat várd a Föld átellenes pontján)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!