Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Melyik országban tudom megcsod...

Melyik országban tudom megcsodálni a csillagokat?

Figyelt kérdés
Konkrét országot szeretnék, ahol teljes egészében látszódik a tejút rendszer, a csillagok. Mert ez a magyar fényszennyezés(vagy nem tudom, hogy mi az oka) eléggé ellehetetleníti. Persze, ha tudtok az országon belül ilyen helyeket, örülnék ha megosztanátok velem.
2016. szept. 21. 07:49
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Magyarország. Zselic, Csillagoségbolt-park. De a bakonyi Pannon Csillagda is jó. Magyarország városoktól távoli területei igazából mind elég jók csillagászai megfigyelésekre.
2016. szept. 21. 07:52
 2/7 A kérdező kommentje:

Vidéken élek, de felénk nem igazán lehet látni, csak ezt a megszokott pár csillagos égboltot.

[link]

Ilyen kaliberű látvánnyal lehet egyáltalán szembesülni a földről, vagy szerkesztve is van?

2016. szept. 21. 07:55
 3/7 A kérdező kommentje:
Látom, ez a zselic hasonló, köszönöm! :)
2016. szept. 21. 07:55
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Namibia
2016. szept. 21. 10:42
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Aoraki Mackenzie (New Zealand)

Brecon Beacons National Park (Wales)

Exmoor National Park (England)

Kerry (Ireland)

Mont-Mégantic (Québec)

Moore's Reserve (South Downs, England)

NamibRand Nature Reserve (Namibia)

Pic du Midi (France)

Rhön (Germany)

Snowdonia National Park (Wales)

Westhavelland (Germany)

Én az új-zélandiban voltam, fantasztikus látvány.

[link]

2016. szept. 21. 12:02
 6/7 anonim válasza:
100%
Észak-Korea. Nézd meg a Google maps-en, éjszaka teljesen sötét a sziget északi fele. Na ott tuti nincs fényszennyezettség. E szempontból ideális, egyéb vonatkozásokra nem térnék ki. :)
2016. szept. 27. 11:16
 7/7 anonim ***** válasza:

Szahara is jó, vagy Atacama-sivatag is, ha fényszennyezésmentes helyet keresel... utóbbinak bármely más hellyel szemben az az előnye, hogy a Föld legszárazabb vidéke, kisebb eséllyel lesz felhős az ég :) hátránya (már akinek hátrány ez) csak az, hogy mivel a déli féltekén van, így pl az Oriont (vagy bármi olyan csillagképet, amik az Állatövben vannak és hazánkból dél felé nézve látszanak) ott úgy látod, hogy északra nézel és fejjel lefelé fog látszani

más: Tejútrendszert írtál, hát erre csak azt a 2 dolgot tudom mondani, hogy egyrészt a teljes galaxisunkat sose fogjuk látni (a Földön maradva tényleg sose), másrészt persze ha csak a klasszikus értelemben vett Tejutat vesszük, az megkerüli igazából a Földet (ezt ma éppen nézegettem a google maps-en), és más-más része kerül az éjszakai égre télen és nyáron (ami télen éppen az éjjeli egünkön van, abban nyáron benne lesz a Nap)

végezetül, a csillagokat csodálni akárhol lehet ahol kevés a fényszennyezettség :) (max ne ugyanazokat a csillagokat várd a Föld átellenes pontján)

2016. dec. 6. 15:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!