A 180/90 az Schengen szabály. A trükk azért nem jó mert Mexikóba, Kanadába és Bermudába távozva nem áll le az ESTÁ-val vagy B1/B2-vel kint tartózkodott számok számlálója. Megpróbálkozhatsz Costa Ricával de az ökölszabály (ez nem törvény, csak ökölszabály) [link] az hogy 90 nap után tessék 91 napot távol lenni.
Alapvetően: a határőr nem hülye.
2016. aug. 26. 13:02
12/24 anonim válasza:
Utolsó 90+90 az 180:) tehát, ott is a 181. napon jöhetsz vissza, pont ezért:)
2016. aug. 26. 13:13
13/24 anonim válasza:
Na akkor újra: a 90/180-as szabály csak Schengenben létezik, azt jelenti hogy bármelyik napon az elmúlt 180-ból csak 90-et tartózkodhatsz látogatóként a schengeni övezetben, ilyen szabálynak még árnyéka sincs az amerikaiknál, például B1/B2 látogatóvízummal hat hónapig tartózkodhatsz az USÁ-ban és hat hónappal hosszabítható indokolt esetben.
2016. aug. 26. 13:37
14/24 anonim válasza:
Az már vízum, teljesen más kérdés utolsó:). A 180/90 pedig nem csak schengeni szabály, de az csak ilyen kiegészítés, a 180 nap pedig a belépéstől számolódik. De lényegtelen, nem akarok vitatkozni, senki ne menjen inkább sehová illegálisan az lenne a lényeg, meg ne akarja hülye trükkökkel megvezetni a bevándorlásiakat :D.
2016. aug. 26. 13:44
15/24 anonim válasza:
> A 180/90 pedig nem csak schengeni szabály
hanem még hol
2016. aug. 26. 14:18
16/24 anonim válasza:
"Visa requirements for hungarian citizens" es ott megtalalod meg az a tobb tucat orszagot (de pl. Torokorszag is ilyen).
2016. aug. 26. 14:46
17/24 Béluska2016 válasza:
Elmondanám, hogy a világ összes országa így működik, többé-kevésbé. :( Persze az is igaz, hogy a határőrség mennyire veszi ezt "komolyan". Amerikában nagyon! Ázsiai országokban "megoldható" de illik odaát tartózkodni 1-2 hetet, az mégsem 90 nap, ugye. Viszont, én eddig egyetlen egy helyet ismerek az Kína, ahonnan átmész Hongkongba és 10 perc múlva, az első metrómegállónál visszafordulva, máris a kezedben van az újabb vízum. Hozzáteszem, hogy csak 5 napos ciklusról van szó. Tehát drága és gyorsan betelik az útlevél. Ha valaki tud más konkrétumot, írjon érdekel. :)
2016. aug. 26. 16:05
18/24 anonim válasza:
Bocsánat, hogy itt kérdezem, de az imént hoztátok szóba: ha én autóval átmegyek egy másik uniós országba - pl. itthonról Olaszországba, akkor azt honnan fogják tudni, hogy én mikor vagyok ott már 3 hónapja, pl. a 4-ik hónapban mi történik? Hiszen elvileg nincs nyoma annak, hogy mikor mentem ki? Vagy hogy van ez?
Nem akarok illegálisan tartózkodni sehol, csak már napok óta ezen agyalok... :-)
2016. aug. 26. 21:57
19/24 anonim válasza:
Az ora szamlalo (90 nap) akkor indul, amikor az USA teruletere belepsz, amennyiben repulovel erkezel. Ha kocsival/gyalog/biciklivel/vonattal atmesz Canadaba vagy Mexicoba ott toltesz x napot es visszatersz az USAba, az ora szamlaloja NEM FOG ujra indulni. TOvabbra is szamolja a napokat. Ha 85 napot vagy az USAban, majd atmesz Canadaba es ott eltoltesz 10 napot, akkor az USAba NEM fogsz tudni visszajonni, mert az oran a 90 nap mar lejart. Aki ilyen utazast tervez annak vizumot kell kernie.
NINCS torveny arra, hogy mennyi idot kotelezo tavol maradni az elso 90 napos itt tartozkodas utan.
Ha te nagyon gazdag vagy es 90 napot turistaskodsz a nyugati parton, majd hazamesz es 1 honap mulva visszajossz turistaskodni a keleti partra (hotel foglalasokkal igazolva a szandekodat) akkor a bev.tiszt nagy valoszinuseggel siman beenged.
Ha ismeroshoz jossz 90 napra es 2 hetig tavol vagy es vissza akarsz jonni ugyanoda ujabb 90 napra, na azt valszeg mar nem fogja megenni a tiszt.
2016. aug. 26. 22:06
20/24 anonim válasza:
Utolso, ha unios allampolgar vagy akkor nem tudsz illegalisan tartozkodni masik unios allamban. Minden unios allamban ugy elhetsz, dolgozhatsz akarcsak otthon. Ez a lenyege az unios "mozgasszabadsagnak". Ha jol ertettem a kerdesedet persze:). Mashol pedig benne van az utlevel pecsetjeben datum formajaban illetve belepeskor rogzitenek teged igy ha ujra ugyanaz az szamu okmany kerul oda akkor az okmany leolvasasakor megjelenik rolad minden adat, es az utolso belepesed datuma is.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!