Valóban bolond lennék kihagyni egy ilyen lehetőséget?
Elore is bocsanat az ekezetekert,de telefonrol vagyok.
A problemam a kovetkezo: Lenne egy lehetosegem kimenni ismerosokhoz Nemetorszagba es ott tanulni. Most lennek itthon 10.-es,valoszinu ott csusznek vissza egy evet.
Viszont felek a honvagytol. A varosom nem hianyozna. Nehany baratom igen,de nem szeretek itt lakni.
A csaladom hianyatol viszont nagyon felek,ettol rettegek legjobban. Illetve az ottani beilleszkedestol.
Van mas is hasonlo helyzetben? Vagy egy kivulallo mit mondana,menjek es ne foglalkozzak ezekkel az aprosagokkal,elmulna a honvagyam?
Én ösztöndíjjal mentem ki Franciaországba tanulni egy családhoz. Nekem az a tapasztalatom, hogy ha kint minden rendben van Veled, rendesek a fogadók és az iskolatársak, akkor ez alaptalan félelem :) Én nagyon jól éreztem magam, sokszor beszéltem az itthoniakkal és természetesen hiányoztak, de volt más, ami elterelje a figyelmemet. Le kell kötnöd magad, programokat szervezni, utazni, barátokat találni, és el fog repülni a kint töltött idő! Én nagyon megbántam volna, ha visszadobom a lehetőséget, szóval Neked is azt tudom tanácsolni, hogy mindenképp élj vele! :)
Ha van kedved beszélgetni róla, írj nyugodtan!
Köszönöm a válaszokat,még jöhetnek! :)
3# egyébként nem tudom ezt hogy érted. Szerintem elég sok mindenről lemaradnék,hatalmas lehetőségekről. Az egyetlen,ami visszatart a honvágytól való félelem.
A honvágy természetes dolog, időnként elkapja az embert... de ez a lehetőség tényleg nagyon jó. Önállósodnál kicsit, ami később nagyon jól fog jönni. A német nyelvet alighanem remekül megtanulnád az egy év alatt, az élmények pedig pótolhatatlanok lennének. Szerintem menj, nem veszíthetsz.
Tudod, Németország nincs olyan messze, az egy év alatt haza is látogathatsz, a családod is mehet hozzád 1-2 napra. Van skype, akár minden nap beszélhetsz az itthoniakkal, új barátokat szerzel a meglévők mellé, jó lesz. Ne hagyd ki.
#3 úgy érti, hogy gyáva volt bármit is tenni az életben, és így magyarázkodik - főleg magának.
Én is azt javaslom, hogy menj ki, ritkán adódik ilyen lehetőség. Sokat fogsz fejlődni, és életre szóló élmény lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!