Te is úgy gondolod, hogy a nyaralás/utazás manapság túlságosan fetisizálva van és szinte már nem is vagy normális ember ha nem szeretsz utazni/nyaralni?
A feltöltődés nem azt jelenti, hogy megújult erővel tér vissza a nyaraló. Inkább azt, hogy új élményekkel és új motivációval, ami - ha újra munkába áll - hasznos lehet. Az embereknek azt gondolom, hogy szüksége van kilépni a megszokott monotonitásól és ingergazdagabb környezetbe kerülni. Fizikailag ugyan jellemző a fáradtság hazatérés után, de szellemileg kell kipihenni magunkat. Miután hazaértünk, természetesen 1-2 nap alatt fizikailag is pihentség lesz jellemző és agyban is frissek maradunk.
Egyébként jó, ha valaki egészségesen kimerül, azt jelenti hogy nem tétlenül történt a nyaralás, hanem szép helyeken volt a nyaraló és nem csak kivett egy szobát és ott élt.
De ugyanakkor vannak emberek, ahogy valószínűleg te is, nem szeretnek elmenni, ez is el van fogadva. Ettől normális vagy és egyáltalán nem kevesebb egy nyaralónál. Aki ezt nem fogadja el, annak lehetnek gondok.
Sehová nem járunk egész évben, javarészt egyedül vagyok itthon a kislányommal. Egy évben egyszer nyáron kimegyünk a tengerhez, és engem igenis feltölt. Kiszakadok az itthoni környezetből, az országból (mert igen, más világ, más kultúra van odakint), és olyanakot csinálok, amit rendszerint itthon nem. Sokkal többet ülünk be étterembe, hajókázunk, és a legfontosabb, hogy új helyeket keresünk fel, szép tájakat.
Nekem ez fontos - de nem vagyunk egyformák.
Kérdező!
Miért akarod ráerőltetni a defektes gondolkodásodat normális emberekre?!
(Sajnos itt mindig az okoskodik, akinek az IQ-ja megegyezik az életkorával.)
Próbáld ki egyszer, hogy évekig nem pihensz. Megmondom mi lesz. Idegösszeomlást kapsz, mint néhány stréber kollégám. Több okból érdemes elutazni, kiszakadni a megszokott rutinból: az új élmények igenis feldobnak, ha jó társaságban, jó hangulattal utazol olyan dolgok történhetnek, amikről aztán évekig sztorizgattok... Én ezt nevezném feltöltődésnek.
A másik, hogy ha egy hosszabb elutazás után hazajössz, kicsit kívülről látod az otthonodat, kapcsolataidat, hétköznapi életedet. Észreveszed, hogy mi nem működik jól, min kellene változtatni. Ez jó esetben új inspirációt adhat. Szerintem neked az a bajod, hogy gyáva vagy ehhez szembenézéshez, vagy ahhoz, hogy változtass a rossz dolgokon. Ez lehúz és ezért érzed fáradtnak magad és nem feldobottnak. (Persze, ha már eleve nem megfelelő társasággal/patnerrel utazol, abból semmi jó nem sülhet ki.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!