Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Kiskorú gyermekem ideglenes...

Dittis kérdése:

Kiskorú gyermekem ideglenes személyivel az osztállyal, kimehet a határon?

Figyelt kérdés
Kiskorú gyermekem osztálykirándulásra megy, mosonmagyaróvárra, de közölték hogy átlépik a határt mert röviditeni akarnak! A személyije lejárt már 2 éve, de nem figyeltem! Ennek ellenére elfogadják ha mellette érvényes lakcimkártya és diákigazolvány van? Vagy ha csináltatok gyorsan neki akkor az ideglenessel azzal a papirral kimehet, azt elfogadják a határon ha ellenőrzés lesz? Sos
2016. jún. 7. 19:08
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Se a diák se a lakcímkártya senkit nem fog érdekelni, a lejárt személyi pedig értelemszerűen nem jó.

Útlevele nincs?

[link]

"személyi igazolvány vagy útlevél nélkül a kiskorúak sem utazhatnak külföldre."

"Határátlépésre használható az ideiglenes, kártya alakú személyi igazolvány is, de sem az okmányirodai ügyintézéskor kapott nyomtatvány, sem az itt letelepedett külföldiek számára kiadott magyar személyazonosító igazolvány nem alkalmas erre – tette hozzá a rendőrtiszt."

2016. jún. 7. 19:31
 2/7 A kérdező kommentje:
nincs utlevele,mivel még külföldön nem voltunk,a személyi igazolványát meg nem figyeltem mert ugy tudtam hogy ezek több évre szolnak és nem 2 évre!akkoriban valoszinü csak ideglenesset kaphatott?ezt mondjuk nem értem mert a másik fiamnak még jo 2019 ig és eggyütt csináltattuk meg!akkor osztálykirándulás lefújva:(pedig reménykedtem hogy talán a papir igazolás is jo,amit addig kapunk mig nem jön meg az új!köszönöm a választ
2016. jún. 7. 19:56
 3/7 anonim ***** válasza:

Ha csak 1 éven belül járt volna le, akkor az osztrák határt átléphette volna vele.

Ideiglenes személyi is megfelelő (nem a papírlap), de az pénzbe kerül.

2016. jún. 7. 20:15
 4/7 A kérdező kommentje:
és azt az ideglenes kártyát azonnal meg is kapnám?Kb mennyibe kerül?köszönöm
2016. jún. 7. 20:46
 5/7 anonim ***** válasza:
Igen, azonnal kiadják, azt hiszem 3000 Ft.
2016. jún. 7. 20:56
 6/7 A kérdező kommentje:
nagyon szépen köszönöm:)!
2016. jún. 8. 06:50
 7/7 anonim ***** válasza:
3 évre adják a gyereknek a személyit (nem ideiglenes), a héten csináltattam a gyerekeimnek én is (ovis korosztály). Ideiglenessen átlépheti a határt, azt azonnal odaadják az okmányirodában, ha megigényled az újat. Az ideiglenes személyi nem papír, kapsz egy helyben kiállított igazolványt, csak nem műanyag kártya, hanem laminált mint a lakcímkártya. Nem tudom mikor mennek, de kb 8 nap múlva megvan az új.
2016. jún. 8. 12:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!