Idegenforgalmi adót kinek kell fizetnie Magyarországon?
Mármint mintha úgy rémlene valahonnan, hogy az számít, hogy ki állampolgár és ki nem, erre vonatkozik a kérdésem elsősorban. Mintha csak állampolgárnak kéne, nem...?
Vagyis ha én külföldön élő magyar állampolgár vagyok, ám egy nem magyar állampolgárral megyek Magyarországra, hotelbe, akkor kinek a nevére érdemes kivenni a szobát, hogy ne kelljen még adót is fizetni...? A nem magyar állampolgár nevére, ugye? (az én magyar államolgárságomat meg nem kell reklámozni...)
Vagy ez csak régen volt így, és ma már tök mindegy, hogy ki állampolgár...?
Köszi a válaszokat, úgy tűnik, sajnos tényleg így igaz, hogy állampolgárságtól függetlenül (pedig régen tuti nem így volt, és szerintem ezért is változtatták meg, mert ha mondjuk egy állampolgár és egy nem állampolgár vesz ki egy szobát, akkor ilyen alapon nagyon is számít, hogy melyikük nevére vegyék ki... De ez most már mindegy akkor, ezek szerint, sajnos, mert mindenkinek kell fizetni...)
Köszi! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!