Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Idegenforgalmi adót kinek...

Idegenforgalmi adót kinek kell fizetnie Magyarországon?

Figyelt kérdés

Mármint mintha úgy rémlene valahonnan, hogy az számít, hogy ki állampolgár és ki nem, erre vonatkozik a kérdésem elsősorban. Mintha csak állampolgárnak kéne, nem...?

Vagyis ha én külföldön élő magyar állampolgár vagyok, ám egy nem magyar állampolgárral megyek Magyarországra, hotelbe, akkor kinek a nevére érdemes kivenni a szobát, hogy ne kelljen még adót is fizetni...? A nem magyar állampolgár nevére, ugye? (az én magyar államolgárságomat meg nem kell reklámozni...)

Vagy ez csak régen volt így, és ma már tök mindegy, hogy ki állampolgár...?

2016. ápr. 10. 09:03
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Mindenkinek, aki szàllàst vesz igénybe.
2016. ápr. 10. 09:26
 2/5 A kérdező kommentje:
Attól függetlenül, hogy milyen állampolgár a vendég...? Mennyire biztos ez...?
2016. ápr. 10. 09:38
 3/5 Quatermain ***** válasza:
81%
Sajnos igaz, itt belföldön is fizetnie kell a magyar állampolgároknak. Sokáig ebben a tudatban éltem én is, de amikor elmentünk egy noname apartmanba, kellett fizetni asszem napi 300 Ft-ot. Nem az anyagiak vágtak földhöz úgymond, de rendkívül igazságtalannak tartom, hogy Magyarországon belül magyar állampolgárnak is fizetni kell ezt. Arra meg mérget merek venni, hogy a menekülttáborokban elszállásolt vegyes nemzetiségeknek meg nem kell fizetni semmit. Ez csak egy példa volt, de én mindig erre gondolok először, ha az idegenforgalmi adóról van éppen szó.
2016. ápr. 10. 10:48
 4/5 anonim ***** válasza:
65%
A pofátlan törvény szerint még ha nagyapámhoz megyek vendégségbe, akkor is kell fizetni (persze ezt nem tudják ellenőrizni, de akkor is, milyen már?)
2016. ápr. 10. 12:31
 5/5 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat, úgy tűnik, sajnos tényleg így igaz, hogy állampolgárságtól függetlenül (pedig régen tuti nem így volt, és szerintem ezért is változtatták meg, mert ha mondjuk egy állampolgár és egy nem állampolgár vesz ki egy szobát, akkor ilyen alapon nagyon is számít, hogy melyikük nevére vegyék ki... De ez most már mindegy akkor, ezek szerint, sajnos, mert mindenkinek kell fizetni...)

Köszi! :)

2016. ápr. 14. 12:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!