Lejárt okmányokkal kiléphetek Anglia határán? Van erre egy jogszabály?
Figyelt kérdés
A nagylányom (14 éves) útlevele lejárt januárban, (a személyie pedig még előbb...) és most indulás előtt vettem észre. Újat igényelni már nincs idő, de hallottam, hogy kilépésnél ez nem okoz gondot, csak belépésnél. Visszafelé, már meglesz az új útlevele, Magyarországon megcsináltatjuk sürgősségivel. Fontos haza utaznunk haláleset miatt.2016. febr. 21. 20:29
1/5 anonim válasza:
Most mikor jöttem haza Angliából, kint a reptéren nem volt hivatalos útlevélellenőrzés, a kapunál viszont nézték, ott ez gond lehet, illetve Magyarországra is be kell lépni, ahol van útlevélvizsgálat. Én biztosan nem mernék így nekiindulni.
2/5 A kérdező kommentje:
Autóval megyünk haza, ezt elfelejtettem beleírni, és természetesen mi is ott leszünk, születési anyakönyvi kivonat minden itt van nálunk...
2016. febr. 21. 20:39
3/5 anonim válasza:
Kompnál vagy a vasútnál mindig van útlevél ellenőrzés. Tévedés azt hinni, hogy csak belépésnél lehet gond.
Nem tudom mikor akartok utazni, de lehet kérni egyszeri hazautazási engedélyt a konzulátuson, sőt ott is lehet útlevelet csináltatni.
4/5 anonim válasza:
Első vagyok, pár EU-s országba (pl. Franciao.,Németo.,Olaszo., Ausztria) lehet utazni 1 éven belül lejárt okmánnyal, de még mindig ott van a kiléptetéskori rizikó.
5/5 A kérdező kommentje:
Igen én is akliéptetéstől tartok... de most olvastam, hogy a Konzulátus kiadhat hazatérésre jogosító ideiglenes útlevelet, kb 30 fontért, és akkor nincs rizikó. Köszönöm a hozzászólásokat, holnap első dologm lesz felhívni a Londoni Magyar Nagykövetséget.
2016. febr. 21. 20:59
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!