SOS tengerparti lovaglás?

Franciaorszagban Normandiaban illetve Bretagne-ban tobb varosban is van ra lehetoseg, ott ugyanis szeles es homokos a tengerpart. Deauville, Cabourg, Mont St Michel, ezeken a helyeken tuti (lattam).
Arakrol, klubokrol a Francia Lovasszovetseg honlapjan tajekozodhatsz : www.ffe.com
Amugy kb 27-30 euro kozott mozog egy ora.
Attol is fugg, mit szeretnel csinalni, csak seta nemi ugetessel, vagy vagta is. Ha vagtas terep, akkor elofordulhat hogy rakerdeznek, hogy "hany gallop-d van".
A Gallop a francia rendszerben a lovastudast jelenti, rendszeresen vizsgazni kell, gyakorlatbol es elmeletbol ha szintet akarunk lepni. Viszont turistaktol nem szoktak nagyon kerni, de ilyenkor a legjobb, ha elmondod, hany eve lovagolsz, milyen rendszeresseggel, es hogy Magyarorszagon nincs gallop vizsga :). En ezt csinaltam, aztan bekerultem egy olyan csoportba ahol letettem a harmas szintet (ez kell ahhoz hogy onalloan mehess terepre, ne csak vezetoszarral) azota pedig valtogatom a csoportszinteket...
Lehet amugy hogy van Del Franciaorszagban is, de ebben nem vagyok biztos, ott ugyanis nincsenek olyan szeles tengerpartok mint Eszakon. Es az eszaki reszen is utana kell erdeklodni hogy melyik idoszakban vannak, nyilvan a nyari vakacio idejen amikor mindenki napozik, akkor nincs ra lehetoseg mert nem fogjak vagta kozben a strandolokat kerulgetni :) :)

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!