Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Van itt valaki, aki keni-vágja...

Van itt valaki, aki keni-vágja a tömegközlekedést Pesten? SOS

Figyelt kérdés
Sziasztok, most tudtam meg, hogy holnap el kell mennem Budapestre 18. kerületbe, a Királyhágó utcába tömegközlekedéssel. Kétségbeestem... Valaki tudna nekem ebben segíteni, nem vagyok jó tömegközlekedésből, és Budapesten sem vagyok jártas... Veresegyházáról mennék. Kocsival 40 perc lenne... de közbejöttek dolgok. Tudnátok segíteni hogyan tudok tömegközlekedéssel a legegyszerűbben odajutni? Köszönöm előre is.
2016. jan. 28. 23:04
 1/5 anonim ***** válasza:
87%
Vonattal a Nyugatiba mész. Ott átszállsz egy monori személyvonatra vagy egy ceglédi zónázóra. Azzal Ferihegyig mész. Ott leszállsz és a perontól jobbra lesz egy utca. (ez az egyetlen lehetőség arrafelé) azon az utcán menve kb 30 méterre lesz egy buszmegálló. A 266-os buszra felszállva 3-4 megálló múlva a Királyhágó utcában leszel (házszámtól függ) Az utca a Béke tér nevű megálló után kezdődik.
2016. jan. 28. 23:19
 2/5 A kérdező kommentje:
És ez kb mennyi időben meg tudnád mondani? :)
2016. jan. 29. 00:00
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Uhh... minek kell ezt ennyire bonyolitani? Ott a metro:

[link]

2016. jan. 29. 07:55
 4/5 anonim ***** válasza:

Ha Budapesten közösségi közlekedéssel szeretnél utazni, használd a FUTÁR alkalmazást.

Mutatja hogyan jutsz el valahova, mennyi idő az eljutás, még azt is látod, merre kódorog a buszod.

2016. jan. 29. 08:29
 5/5 anonim ***** válasza:
73%

Időben: a Nyugatiig nem tudom. Onnan már tudom, mert naponta járok arra. A Nyugatiból Ferihegyig 20 perc zónázóval, 25 perc személyvonattal. Óránként összesen 4 van ezekből (óra 03-kor, 08-kor, 33-kor, 38-kor) A 266-os busz kb 10 percenként jár. De ha csak a Béke térig akarsz menni, ahol a Királyhágó utca kezdődik, akkor a 236-os, 236A-s busszal is mehetsz, így még kevesebbet kell várni buszra.

Ezt bonyolultnak nevezték... megállók és idő szempontjából szerintem versenyképes. Vonattal 4 megálló ha zónázóval mész, 6 megálló ha személlyel. Plusz busszal 2-4 a házszámtól függően.

Ezzel szemben metróval 11 megálló a Határ útig, ez még hagyján, de onnan az 50-es villamos vonalán teljes hosszban végig kell menni, ami 19 megállót jelent. Ez összesen 30 megálló. Ha biztosra akarsz menni, válaszd ezt. Én vonattal mennék. (a ferihegyi vasúti megálló közelében lakók is inkább vonattal járnak a fent említett megállószámok miatt)

Annyit még hozzátennék az első válaszomhoz, hogy Ferihegynél leszállva a Nagybánya utca a vonat menetirány szerint jobbra lesz, ahogy írtam, de gyakorlatban visszafelé kell sétálni, tehát bal kéz felé lesz. Tipp: ha a vonat legutolsó ajtaján szállsz fel, akkor pont ott tesz le Ferihegynél, ahol a Nagybánya utca van. Így se jobbra se balra nem kell menned. Eltéveszteni nem lehet, mert a zajvédő falon ez az egyetlen nyílás.

2016. jan. 29. 09:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!