Megszeretném tanulni a szlovák nyelvet! Hogyan kezdjek hozzá?
Egy dél-magyarországi kis városban élek, nincs 200 km-es körzetben olyan nyelviskola ahol ilyen nyelveket tanítanának. Irigykedve nézem azokat a diáktársaimat akik határmentén élőkként, szerb vagy horvát felmenők révén anyanyelvi szinten beszélnek a magyar mellett egy másik nyelvet is.
Nekem ugyan csak távolabbi rokonaim élnek Szlovákiában, de hihetetlenül megfogott az a nyelv. Egyszerűen imádom a hangzását, és egy nyári rokonlátogatás, majd cseh kirándulás csak még jobban fellelkesített. A kérdésem az lenne, hogy honnan tudnék beszerezni szlovák nyelvkönyvet esetleg cd-kkel, hogy a kiejtést is gyakorolhassam? Avagy ha valaki tud olyan internetes oldalt ami segítene ebben nagyon hálás lennék érte!
Elég szomorú, ha valaki magyar felmenőkkel rendelkezik, és nem tud magyarul! Inkább őt kéne magyarul tanítani, mint neked szlovákul beszélni!
Amúgy én is szeretnék pár szót megtanulni, de inkább főleg kirándulásnál használnám.
remélem tudtam segiteni :)
ha hiányoznak a betűk akkor kattints a megjelenitése és elrejtése-re :)
Az utóbbi két hozzászóláshoz:
Én is ebből a könyvből tanulok, de nehogy valaki komolyan vegye, hogy autodidakta módon tanulhat ebből a könyvből! Két okból is írtam ezt. Az egyik: kiejtést nem tudod begyakorolni tanár nélkül. A másik ok: a könyv tele van nyelvtani hibával, az előző kiadásokhoz képest sokat kijavítottak ugyan, de helyettük belekerült legalább ugyanannyi! Az élettelen hímnemű főnevek egyesszám birtokos esetéhez fűzött magyarázat egyébként enyhén szólva erőltetett. Mert az igazság az, hogy csak "megszokás" szabály alkalmazható rá!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!