Be lehet menni Angliába személyi és útlevél nélkül?
Mennem kell(ene) hamarosan Angliába üzleti útra, de útlevelem nincs, a személyimet (pénztárcával együtt) ellopták. Min 20 nap mire elkészül.
Elmehetek így kocsival? Ellenőriznek bárhol??
"A jogosítványok, bankkártyák és adóigazolványok nem tekinthetők érvényes úti okmánynak, és nem használhatók a személyazonosság igazolására."
A jogosítvány igenis alkalmas személyi azonosság igazolásához. Mivel fényképes. Más kérdés, hogy utazáshoz nem jó, illetve nem tudok róla, hogy elfogadnák e. A kompnál tutkeráj, hogy nem elég.
Komppal járunk évek óta haza Angliából. Jártam úgy, hogy sajnos lejárt a személyim idekinn és nem tudtam megcsináltatni, mert a nagykövettség nem csinál személyit. Sajnos akkor már egy éve az útlevelem is lejárt. Az volt a szerencsém, hogy volt jogsim. Ez mind a személyazonosságomat, mind az állampolgárságomat igazolta, de mondták, hogy a jogsi nem elég, hogy hazamenjek, kell vagy személyi, vagy útlevél. Mivel személyit nem csinálnak, így útlevelet csináltattam és aztán otthon csináltattam személyit. Szóval tapasztalatból mondom, nem csak a hasamra ütök. A rokon nem tudom hol kelt át, de hogy kompon nem ment ezek szerint az biztos. De szerintem símán csak "elfelejtette".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!