Szeretném meglepni a feleségem a 30 születésnapja alkalmából egy utazással, de nem tudok dönteni, hogy hová vigyem. Ötletek?
Nyugati városokban éjszakánként a szállás hostelekben körülbelül 15-20 per fő per éj. Szóval ha még repülni is akartok, a 120 tényleg kevés lesz 3 éjszakára. Ráadásul ebben még nincs kaja, meg semmi belépő, vagy bármi.
Ennyi pénzből szerintem is inkább érdemes itthon kivenni egy házat valahol a hegyekben, séltálni, kályhát begyújtani, stb. A wellness is jó lenne, de én most hétvégén voltam egy 4 csillagban 40 volt éjszakánként per szoba 2 főre. Szóval ebből megint nem jöttök ki.
Ha mindenképpen külföld, akkor érdemes megnézni a fapadosokat hova mennek olcsón. Pl. Milánó elég siker történet szokott lenni. És ha egy ilyen diákszállóban foglaltok, ahol nem egyedül vagytok a szobában, akkor kijöttök simán. De az ilyen hátizsákos túrákat általában fiatalok szokták bevállalni, és nem 30. szülinapra adni.
Vagy ami még szerintem tuti ötlet, Bécs. Bécs közel van így a repjeggyel nem kell szarozni, és nagyon szép város. Ott biztosan millió dolgot tudtok csinálni. Szállást tudsz nézni Rbnb-n. Ott kiválaszthatod hogy mi az ami neked árban és elhelyezkedésben megfelel. Szerintem Bécsben ennyi pénzből el tudtok tölteni egy hosszú hétvégét, pláne ha nem hétvégén mentek, mert akkor drágább a lakás. De a költőpénz még akkor is rájön. Bécsben a boltban a dolgok kb 1,5x annyiba kerülnek mint itthon.
Remélem segítettem. Válaszd Bécset, az jó ötlet! :D
Rómában a hostelek vannak jó áron, máshol 3 éjszakára 50 ezret minimum számolj, repülőjegy, a legolcsóbb 30. Az ételre a hazai árak kétszeresét számold, 25 euró/nap per főre akkor is elmegy, ha csak pizzát és szendvicset eszel, ez további 50 ezer. Máris meghaladtad a kereted és akkor a tömegközlekedést, belépőket nem számoltam még.
Pár éve voltam Rómában 3 éjszakát, 4 napot, de többágyas hostelben. Egy alkalommal ettem egy olcsó étteremben, egyébként elég fapados volt a kiruccanás, ha a repülőt is számolom 65 ezret költöttem, de a szállás olcsó volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!