Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Szeretném meglepni a feleségem...

Szeretném meglepni a feleségem a 30 születésnapja alkalmából egy utazással, de nem tudok dönteni, hogy hová vigyem. Ötletek?

Figyelt kérdés
Tudtok mondani olyan helyeket, ahol januárban érdemes eltölteni egy hosszú hétvégét? Külföld (Európán belül) és belföld is érdekelne, látnivalókkal, tanácsokkal, esetleg élményekkel. Köszönöm.

2015. okt. 26. 11:05
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

Nyugati városokban éjszakánként a szállás hostelekben körülbelül 15-20 per fő per éj. Szóval ha még repülni is akartok, a 120 tényleg kevés lesz 3 éjszakára. Ráadásul ebben még nincs kaja, meg semmi belépő, vagy bármi.

Ennyi pénzből szerintem is inkább érdemes itthon kivenni egy házat valahol a hegyekben, séltálni, kályhát begyújtani, stb. A wellness is jó lenne, de én most hétvégén voltam egy 4 csillagban 40 volt éjszakánként per szoba 2 főre. Szóval ebből megint nem jöttök ki.

Ha mindenképpen külföld, akkor érdemes megnézni a fapadosokat hova mennek olcsón. Pl. Milánó elég siker történet szokott lenni. És ha egy ilyen diákszállóban foglaltok, ahol nem egyedül vagytok a szobában, akkor kijöttök simán. De az ilyen hátizsákos túrákat általában fiatalok szokták bevállalni, és nem 30. szülinapra adni.

Vagy ami még szerintem tuti ötlet, Bécs. Bécs közel van így a repjeggyel nem kell szarozni, és nagyon szép város. Ott biztosan millió dolgot tudtok csinálni. Szállást tudsz nézni Rbnb-n. Ott kiválaszthatod hogy mi az ami neked árban és elhelyezkedésben megfelel. Szerintem Bécsben ennyi pénzből el tudtok tölteni egy hosszú hétvégét, pláne ha nem hétvégén mentek, mert akkor drágább a lakás. De a költőpénz még akkor is rájön. Bécsben a boltban a dolgok kb 1,5x annyiba kerülnek mint itthon.

Remélem segítettem. Válaszd Bécset, az jó ötlet! :D

2015. okt. 26. 20:05
 12/19 anonim ***** válasza:
Hááááát, engem ne vigyenek a szülinapomon sokágyas hostelbe, meg más lakásába szobára... Semmi intimitás nincs benne. Legalább valami panzió, vagy egyszerűbb szálloda. Az pedig a nyugati nagyvárosokban ennyiből nem nagyon fog menni. Sajnos Ausztriában a hegyekben sem könnyű síszezonban szállást találni.
2015. okt. 26. 21:20
 13/19 anonim ***** válasza:
Mondjuk az rbnb nem másoknak a szobája meg lakása, ugyanolyan üzleti befektetés mint a szálloda, csak nem a teljes épületet veszik meg.. Ez nem úgy megy, hogy elugrok hétvégére anyámhoz, és a fingszagú szobámat meg kiadom két éjszakára..
2015. okt. 26. 21:32
 14/19 anonim ***** válasza:

Rómában a hostelek vannak jó áron, máshol 3 éjszakára 50 ezret minimum számolj, repülőjegy, a legolcsóbb 30. Az ételre a hazai árak kétszeresét számold, 25 euró/nap per főre akkor is elmegy, ha csak pizzát és szendvicset eszel, ez további 50 ezer. Máris meghaladtad a kereted és akkor a tömegközlekedést, belépőket nem számoltam még.

Pár éve voltam Rómában 3 éjszakát, 4 napot, de többágyas hostelben. Egy alkalommal ettem egy olcsó étteremben, egyébként elég fapados volt a kiruccanás, ha a repülőt is számolom 65 ezret költöttem, de a szállás olcsó volt.

2015. okt. 27. 08:36
 15/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget, mint irtam csak az útiköltségre és a szállásra gondoltam ennyi, nyilván a költőpénz az még rájön. Találtam egy nagyon szép hotelt, le is foglaltam.
2015. okt. 27. 08:43
 16/19 anonim ***** válasza:
Hol? :)
2015. okt. 27. 09:21
 17/19 A kérdező kommentje:
Velence (Olasz) :)
2015. okt. 27. 09:31
 18/19 A kérdező kommentje:
2015. okt. 27. 09:33
 19/19 anonim ***** válasza:
Nyáron voltunk Velencében, jó volt :-) Egy kocsi oda-vissza pályadíjakkal, kb. 40 ezer, fogyasztástól függően. Olaszországban nagyon drága a benzin, érdemes Szlovéniában telenyomni. Persze mehettek repülővel is. Velence nagyon drága, sok pénzt vigyél :-)
2015. okt. 27. 09:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!