Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Aludt már valaki erdőben?

Aludt már valaki erdőben?

Figyelt kérdés
Mi okból? Milyen volt? Felszerelés?

2015. okt. 24. 14:47
 1/5 anonim ***** válasza:
77%

Igen, mi aludtunk még tavaly nyáron.

Kék túrát csináltuk , és ahol az este ért az erdőben, ott sátoroztunk le. Minden volt ami kell a túrázáshoz. Én személy szerint nem szeretek sátorozni, mert hiába a hálózsák, meg ami még alattam van matrac, így is keménynek éreztem a talajt, és hajnalban már fájt minden csontom. Ráadásul hajnalban vaddisznó család is elment a sátor mellett, és a kis vaddisznók a sátor kötelét játéknak vették, mert húzgálták, rángatták. Nem mertünk kimenni, mert hallottuk, hogy a vaddisznó mama is ott volt..A párom velem ellentétben élvezte, kényelmesnek tartotta, és a vaddisznók miatt is én ébresztettem fel, mert simán végigaludta volna azt is, ha elviszik a sátrat..

2015. okt. 24. 16:37
 2/5 anonim ***** válasza:
51%
Nagyon sokat, mivel a katonai kiképzésünk nagy része ott ment végbe. Anno a felszerelés között fél sátorlap is volt, úgyhogy két-két személy egy sátrat használt. De ezt már az idő és a technika túlhaladta.
2015. okt. 24. 17:13
 3/5 anonim ***** válasza:
67%
Megéri elcígölni egy felfújható gumimatracot, mert a sima polifoam nagyon kényelmetlen. Egy jó hálózsákba megéri beruházni, mert már hideg van. Meg vigyél egy 2 személyes bivakot, vagy valami nagy fóliát, amivel mindent be lehet takarni, ha zuhog az eső. Az átlag sátor beázik egy idő után.
2015. okt. 24. 17:18
 4/5 anonim ***** válasza:
84%

A legdurvább eset: még egyetemista koromban elmentünk Visegrád környékére kirándulni. Aztán lekéstük az utolsó buszt haza. Egy erdei pihenőhelyen raktunk egy nagy tüzet, és mellette jól összebújva aludtunk a füvön. Minden felszerelés nélkül.

Amúgy gyerekkoromban sátorral gyakran kitelepültünk a Duna partjára (Gemenc) nagyobb társasággal, sokszor egy hétre is, nincs abban semmi különös. Lehet, hogy most már ez tilos is ...

Manapság már nagyon "civilizáltak" az emberek, a strandra sem mennek ki a természetes vizekhez, inkább medencéznek.

2015. okt. 24. 22:18
 5/5 anonim válasza:
50%

Van tapasztalatom vele. Egyszer arra ébredtem hogy vaddisznók röfögnek a sátortól nem messze. Szerencsére jobb helyzetben voltam mint az előttem szóló, mert ez ősszel volt így már nem voltak kicsik a malacok. Egyszerűen köhintettem egyet és futottak is nem volt gáz. Amúgy meg ja felszerelés kell lehetőleg minél könnyebb. Várható időjárásnak megfelelő hálózsák. Legjobban használható a 3 évszakos szerintem bár ami nekem van abban szeptemberben még megsülök ha kicsit melegebb van, de 0 fokban is aludtam már benne gond nélkül, hajnalban magamra kaptam egy pulcsit és megoldva. Viszont én ajánlom neked a polifoamot nem az olcsó tescosat hanem valami normálisabbat. Főleg ha hűvösben mennél ki, met ellentétben a felfújható matracokkal ez nem lyukad ki. Ha el is szakad még használhatod, de ha a hidegben kilyukad a felfújható matracod akkor aztán fázni fogsz. Amúgy meg ajánlom a sátor aljába az izofóliát túra boltokban be lehet szerezni olcsón. Könnyű és sokat javít a komfortérzeten.

Nekem gondom sosem volt a vadkempingezésből. Tavasszal akarok menni a Bükkbe, ahol már tilos is tudtommal. De az eddigi tapasztalat, hogy nem vadásznak sehol sem táborozókra. Ha egyedül/kevés emberrel mész akik elég kulturáltak ahhoz, hogy tiszteljék a természetet ergo nem hangoskodnak szemetelnek akkor rendbe van. Tüzet se illene rakni, de hát nincs is jobb annál minthogy, az erdőben szalonnát sütögetni a parázson. Mondjuk ha szárazság van akkor értelemszerűen ezt kihagyom és inkább gázfőzőt használok. Célszerű zöld színű sátrat vinni, hogy minél jobban beleolvadjon a természetbe. Ha van kérdésed nyugodtan kérdezz.

2015. dec. 11. 10:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!