Egyiptom veszelyes hely? Nyaralni elmenni oda megeri?
Figyelt kérdés
Olvastam itt a Gyiken par kommentet, amitol kicsit elment a kedvem, viszont az arakrol szolo kommentek elegge motivalnak.. Mi az igazsag? Veszelyes, vagy nem? Mikor volt terrorcselekmeny, vagy barmi hasonlo utoljara? Decemberre tervezek egy utazast..2015. okt. 18. 00:57
11/18 anonim válasza:
Én írtam az 1., 6. válaszokat és a 9.-el egyetértek: megyek Izraelbe és Jordániába januárban. Fürödni lehet Eilatnál, Jordánia valóban biztonságos a szír és iraki határ vidékét leszámítva.
12/18 anonim válasza:
Kairóban voltam a piramosokat megnézni 1 nap, hát a városban kb a belváros és a Piramisok környéke ami biztonságos, azon kívül az egész város egy nyócker gettó színvonal, az utcára a lábam ki nem tettem volna. Ijesztően viselkednek az arabok, kultúra az nuku. Kresz nélkül közlekednek, belemennek egymásba, átszaladnak az úttesten telefonnal a kezükben. A nyócker talán különb. Hurghadában voltam amúgy 1 hetet, ott tartózkodtam, az egy nagyon biztonságos, rendes turista körzet, (sőt kifejezetten turistákra van kiépülve az a város, európai színvonallal) oda javaslom, hogy menj ki ha tudsz, feledhetetlen élmény. Gyönyörű szállodák vannak, sok programlehetőség (5 ezer ft/fő pénzért 1 napos jacht túrára mentünk el magán hajóval, csak a család senki más) és a sivatag az nagyon nagy élményt ad a sziklás hegyekkel. Az ottani arabok kedvesek, kitanultak, kulturáltak, sőt még viccesek is.
13/18 anonim válasza:
Ja és mi is decemberben voltunk "nyaralni", karácsonykor :) Feledhetetlen volt. 2 évszakosnak fogod érezni a klímát, reggel hűvös, őszies idő van, délben meg nagyon kellemes, 27-32fok körüli nyári idő :) Este korán sötétedik, 5 körül, megint csak ősziesre visszavált a klíma, nagyon érdekes. Náluk ez az egyiptomi tél.
14/18 anonim válasza:
"Hurghadában voltam amúgy 1 hetet, ott tartózkodtam, az egy nagyon biztonságos, rendes turista körzet, (sőt kifejezetten turistákra van kiépülve az a város, európai színvonallal)"....figyelj már!Te Hurghadában jártál a hotel kerítésén kívül?!Ja hogy nem....akkor köszönjük emese...
15/18 anonim válasza:
12.-s Érdekes amit Kairóról írsz, mi a Tharir tér közeléből kisétáltunk a Citadellához, mászkáltunk, tömegközlekedtünk a városban, Iszlám Kairó, Kopt Kairó stb de semmi 8. ker érzés nem volt és az arabokkal sem volt semmi probléma, barátságosak , segítőkészek voltak. A metrón átadták a helyüket a páromnak amit itthon soha nem fog megélni. Tény hogy vadul (Európai szemnek) közlekednek, de csupán egy balesetet láttunk és azt is Alexandriában.
Amúgy meg egyetértek a 14.-s válaszolóval. A külvilágtó izolálva soha nem fogod megtapasztalni egyik ország hangulatát sem.
16/18 anonim válasza:
#14 Ja jártam, voltam több helyen is Hurghadán kívül. Te voltál Egyiptomban? Ha igen akkor miért kell kötekedni? Ha nem akkor meg mit irigykedsz?
17/18 anonim válasza:
#15 Hát nem éppen jó a tapasztalatom az arabokkal, erőszakosak, bunkók voltak velünk. Az autók meg kb mind sérültek, horpadtak hátul, látszik, hogy közlekedni nem nagyon tudnak, egyáltalán nincs lámpa, kresz náluk. Lehet neked jó tapasztalatod volt, de én nem látom valami ideális turistahelynek Kairót a belvároson kívül. Gyakorlatilag turistákat nem is láttam az utcákon, szerintem nem is mertek volna kiszállni a buszokból.
18/18 anonim válasza:
Jártam egyiptomban,és nem kötekszem viszont az nem igaz amit te írsz!Az,hogy szerinted ilyenek-meg olyanok voltak az arabok,meg hogy ezt nem tudnak-azt nem tudnak,nem jelenti azt,hogy ez más szerint is így van,sőt azt sem hogy csak bennük van/vt a hiba!!Emnnyi erővel ne menjél sehova se külföldre nyaralna,ha te minden más kultúrában csak a rosszat látod......
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!