Kisgyerekes tengerparti nyaralasnal a feladatok megosztasa hogy zajlik?
Nalunk: Anya összepakol (napokig, mivel közben a gyerekekre is figyelni kell, haztartas...stb), apa vezeti az autot, majd odaerkezes utan apa faradt a vezetestöl, ezert anya kipakol (miközben a gyerekekre is figyel). Hazafele ugyanez.
Ahol az anya összepakolasa, kipakolasa alatt az apa foglalkozik a gyerekekkel, ott anya es apa felvaltva vezetnek?
(Egy mesekönyvben ugyanis ugy volt, hogy addig apa elvitte fürödni a gyerekeket, vagy ilyen csak a meseben van??)
Köszönöm a tanacsaidat!
Hogy mikortol polo meg nadrag...stb, a mi böröndünkben közel nincs ilyen rend. A ruhak siman egymasra rakva vannak, epp csak mindenkiet külön kupacba kell tenni, ez tenyleg csak par mozdulat, ill. a fogasra akasztas hosszabb. Persze ha belenyulnak a gyerekek, maris hosszadalmasabb, pedig amugy tenyleg olyan gyorsan meglenne. Csak hogy ne koszolja be a ruhakat, emiatt vannak zacskozva a cipök. Az "egyeb" aprosagok vannak itt-ott elrejtve (papir, toll, fejhallgato, jatekok, mesekönyv. pezse), na ezek keveredhetnek el, ha nem azonnal pakolok ki, es ez zavar.
Tablettel meg ilyesmikkel az a baj, hogy meg egy 7 eves is max. 20 percet kepes egyhuzamban figyelni, hat meg egy kisebb... A kisebb gyerekem epp hogy rapillant a tevere es egyszerüen minden massal foglalkozik, ha esetleg a ferjem bekapcsolja. Nemhiaba 3 eves kortol kaphato a legegyszerübb szamitogepnek kinezö jatek. Meg a nagy mesejere sem kepes ugy figyelni, inkabb csak ha együtt nezünk-meselünk kepeskönyveket, de ha kivülröl meselem, hamar massal foglalkozik. Kisgyerekekre egyszerüen figyelni kell, tenyleg 10-20 perc sztem a kipakolas.
Igy legközelebb azt tervezem, nem pakolok ki egyszerre.
A ferjem imad vezetni, emiatt maskor sem engedi at a kormanyt, de cserelgetni azert is problemas lenne, mert a magassagkülönbsegünk miatt mindig ujra be kellene allitani az ülest, tamlat, tükröket...stb. Emiatt vezet ö.
Azért az állítgatás alig pár perc:) Mi is állítunk:)
Nálunk két 4 éves van, de tényleg szerencse, hogy a férjem nem dől ki, így ő tud velük játszani, meg azért ők egykorúak így biztos könnyebb. Kisvakod, Thomas simán leköti őket, ha muszáj nekik betenni valamit :)
A játékokat (ceruzák hasonlók) külön kishátizsákba szoktuk pakolni, így nem keveredik.
Próbálgass, hogy mi a legjobb nektek. Tuti megtalálod azt a megoldást ahol komfortosan is érzed magad, de nem is szakadsz szét. Esetleg a gyerekeket nem tud bevonni segíteni? Jó nyilván sokkal lassabbá válik a kipakolás, de legalább lekötöd őket, apa is tud pihenni.
Új játék sem köti le őket úgy, hogy elég legyen a fél szemed rajtuk tartani? Mi azt a repüléshez szoktuk bevetni. Mindig hamar érkezünk a reptérre a feladandó bőrönddel csak az egyikünk áll sorba, becheckolás után eszünk valamit, és nézelődünk, játszunk bemegyünk mindenhova ahova lehet. A gépre az utolsók között szállunk fel, akkor kapnak valami apróságot ami útközbenre is jó. Plusz a repülőn is hoznak nekik játékot, esznek-isznak így nagyjából a pár órás út eltelik.
Mondjuk most kisit félek a következő utunktól, mert az egy jóval hosszabb repülés lesz, a hónap végén, de bízom benne, hogy megoldjuk majd valahogy. Remélem azért fognak tudni aludni is a gépen.
Hogy egykoruakkal könnyebb-e, ehhez nem tudok hozzaszolni, de 4 eves gyerekekkel persze hogy mas! A nagyobb mellett en is ki tudnek siman pakolni. Menni tanulo vagy meg alig tudo, elesö gyerekek teljesen mas kategoria, talan meg emlekszel. (Bar nalunk a nagyobbnak sokkal biztosabb volt az egyensulya, nagyon koran es biztosan ment, tehat ez is gyerekenkent elterö.)
Ceruzak, füzet, könyv, kisebb jatekok, ezeket a böröndbe a kis tartokba teszem, igy kevesebb a csomag. A hatizsakokban nalunk etelek, italok, gyogyszer, utkozben esetleg szükseges dolgok vannak. Hanyinger, hanyas miatt mi rengeteg sos dolgot is viszünk. Mivel pakolasnal en figyelek a gyerekekre, beszelek hozzajuk, biztosan automatikusan mondtam mar olyant, hogy ezt tedd szepen oda...stb, ha erre gondolsz. Es sztem az is mas, ha többször megalltok, kimozoghatjak magukat, mig több oras utat vegigülve alig varjak, h kitombolhassak magukat (en pl. többször megallnek, mint a ferjem).
Nalunk nem 2 perc az allitgatas, en utalom, de irtam is, hogy ez tök mindegy, mert akarata ellenere nem lökhetem ki a paromat a kormany mögül, vagy?
Uj jatek vagy nem uj, a gyerekkönyvekben eleg jol le van irva, hogy mennyi ideig kepesek eletkoronkent a gyerekek egy dologra figyelni, ezen sincs mit ragozni. Es nem marathoni tavfutas utan, hanem vezetestöl faradtan, sztem ha akar, kepes valaki figyelni a gyerekei testi epsegere 20 percig - csak persze nem vizszintes testhelyzetben! Nehogy mar a 20 perc kipakolas miatt külön jatekokat is kelljen venni meg több valtozatos, figyelemelterelö manöverekkel keszülnöm, ilyeneken agyalnom, mert a gyerekeim apja nem bir ebren maradni! Ha pl. 20 perccel tovabb tart az ut, azt pl. kibirja ugyanis.
Szoval egyelöre nincs jobb ötletem, mint lazabbra (vagy inkabb erdektelenebbre) venni es a kipakolast kesöbbre hagyni, de azert köszi, hogy leirtad, ahogy ti megoldjatok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!