Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Néhány év után haza költöző...

Néhány év után haza költöző magyarok, hogyan fogadtak Titeket otthon?

Figyelt kérdés

Akik legalább 3-4 évet külföldön éltek és összeszedték a magyarországi megélhetésre valót, Titeket hogyan fogadtak a haza költözés után? A barátok kitartottak? A család körül ugrált, vagy inkább lehülyéztek amiért vissza költöztetek a "nyomorba"? Régi kollégák, ismerősök, szomszédok nem idegenedtek el amiért otthon hagytatok csapot-papot a saját céljaitokért?

A legfontosabb pedig: valóban jobb visszatérni? Persze úgy, hogy sikerült házat/autót venni. Elfogadható úgy az élet otthon, vagy már sosem lesz az igazi ha megízlelted külföldet és kívülről láttad a romos Magyarországot?

2015. aug. 20. 00:52
1 2
 11/14 anonim válasza:
89%
Kedves kérdező! A legutolsó megközelítésed a helyes: aki megtapasztalta a kinti világot, az M.o.-ra már csak egy romos, szerncsétlen életű, visszamaradott, sajnálatos helyként tekint, ahova jobb nem visszajönni. Engem anno a családom hiánya hozott vissza, de már bánom. Azóta család nincs, és azt kívánom, bárcsak visszamehetnék, vagy haza se jöttem volna. Véleményem szerint, ha van rá lehetőséged, inkább ott vegyél házat, autót és maradj! Mondanám, hogy az eszedre hallgass, ne a szívedre, de ez egyénfüggő. Engem itthon a családom anno szeretettel fogadott. A régi barátok, ismerősök, sőt rokonok azonban észrevételem szerint, mintha kissé kárörvendőek lettek volna. Mindenképp rám akarták húzni, hogy kudarcot vallottam, hogy nem sikerült, hogy "pedig mi azt hittük", Meg hogy "hát igen, ott sem kolbászból van ám a kerítés". És egyéb okosságokkal láttak el és túlfeszegették a témát, kellett kb. egy ev, mire túllelndültek rajta. Pedig kizárólag a honvágyam, a családom hiánya hajtott haza. A hírhedt magyar rosszindulat/irígység. A hátam mögött is megszóltak, visszahallottam. Szóval nagyjából erre számíts, ha úgy döntesz, visszajössz.
2015. aug. 31. 04:38
 12/14 anonim válasza:
90%
Valamint: aki azt állítja, hogy a magyarok nem bunkók egymással és a nyugati kůlföldiek pedig nem udavriasak, segítőkészek stb. az kb. még életében nem járt külföldön.
2015. aug. 31. 04:42
 13/14 A kérdező kommentje:

#11-12 Köszönöm a választ, nagyjából ilyen hozzászólásokra vártam. Most pl itthon vagyok 2 hete és már állatira idegesítő az itthon lét. Ennyi idő alatt is rengeteg negatív impulzus ért itthon, hihetetlen hogy a bolti eladók, szolgáltatást kínálok milyen közönnyel és milyen bunkón kezelik itthon a betévedt vásárlókat. Ez most számomra a legkiábrándítóbb.

Ránk most, bő 1 év után sem mondhatnák már hogy kudarccal térnénk haza, mert már most jelentős eredményeket értünk el külföldön, bízom benne és tudom hogy ez a következő pár évben csak hatványozódni fog.

A dilemmánk szerintem örökre megmarad, hogy szerényebb életvitel biztos fedél alatt itthon közel a rokonsághoz, vagy egy jobb, kalandokkal teli élet külföldi légkörben. Majd meglátjuk mit hoz a jövő.

2015. aug. 31. 09:05
 14/14 anonim ***** válasza:
64%

Szerintem, több oldalról kéne a problémát megnézni.

Egyrészt, bajos az otthoni és a "külföldi" -csak így általánosságban- viselkedést, illemet, modort összehasonlítani. Bécsben persze, hogy illemtudóbbak, de pl. Arbingban sem kedvesebbek egymással a helyiek. Ahogy a nem helyi -esetleg csak 20 éve ismerős, de nem ott született kér kenyeret, máshogy viselkednek.

Mint ahogy a családban sem "viselkedünk", ismerjük egymást örök idők óta, és fogjuk is örökké.

Amikor valaki csak úgy visszacsöppen az előző környezetébe, akkor sem rosszindulat, hogy esetleg évekbe kerül a visszaállás -ha sikerül-, hanem az előző veszteség utáni visszafogadás feldolgozása.

Nem is kell,ahhoz külföldre menni, elég, csak egyetemre, és utána, esetleg rendszeres hazalátogatás nélkül egyszerűen hazaköltözni. Más a helyzet, ha az egyetemre ment ember hetente-havonta otthon van, és látszik, hogy ténylet OTTHON van, és haza fog jönni; minden módon kifejezi, hogy semmi nem változott, ahogy végez, ő ugyanaz a személy lesz, csak majd többet tud adni, abból, amit tanult.

Nehéz észrevenni is, elismerni is, hogy a hazaköltöző ember esetleg mennyire megváltozott. Amit a környezete szavak nélkül is fölfog. Más ruhában jár, fölvett modorosságokat, nem tud -talán nem is akar- beállni a sorba, főleg nem az előző helyére -ami a környezete szerint nem változott-.

Írja is a kérdező a csapot-papot otthagyást. amit a környezet is pont ugyanúgy élt meg; és a saját cálokat is, ami igazából egy kicsit önzőnek hangzik, nem?

A lényeg. hogy amit nyersz a réven, elveszted a vámon.

Időt nyertél az anyagiak megszerzésével, és időt veszítesz az emberek visszaszerzésével. És még így is örülni kell, ha sikerül.

2015. aug. 31. 17:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!