Elvesztettem alig 1 hónapja megkapott útlevelem. Gond nélkül tudok csináltatni újat?
Sajnos épp rossz körülmények közt kaptam meg az útlevelem, és a magam hibája miatt nem raktam be a többi irataim közé.
Gond alatt azt értem, hogy ha pár napon belül elmegyek a polgármesteribe készíteni újat, ők tehetnek olyat, hogy bizonyos időn belül nem lehet többször készíteni útlevelet? 7500ért csináltattam 5 éveset. És most csak az útlevélre tudok koncentrálni...
A gond akkor van, ha a polgármesteribe mész újat csináltatni. Mivel a helyes eljárás:
- bejelenteni az elvesztést a rendőrségen
- újat csináltatni az okmányirodában.
Nem kell fizetni, jegyzőkönyvet vesznek fel. Ez ahhoz kell, hogy ha valaki megtalálja, és visszaélne vele, akkor ne téged vegyenek elő...
Az útlevél csináltatása pedig ugyanannyiba kerül, mint először is: dönthetsz, hogy ötéves vagy tízéves, és ettől függ az ára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!