Melyik europai varos hasonlit leginkabb los angelesre?
Melyik europai varos hasonlit leginkabb los angelesre?
talan nizza, vagy monaco??
En LA mellett elek, es tinikoromban sok europai varosban jartam mar, de meg nem talaltam olyat, amire azt mondanam, hogy je de hasonlit... mint pl. mikor Pozsonyban jartam, elso ranezesre tokre budapesties a hangulat. De meg nem talaltam LAhez hasonlot.
Megneztem a varost, amit az elozo linkelt, de szerintem egyaltalan nem hasonlit.
Eloszor is tisztazzuk, hogy Los Angeles varosnak nincs tengerpartja, ahol pl. a Baywatch-ot forgattak az nem LA varos, hanem Venice, tole eszakra pedig Santa Monica, ami szinten nem Los Angeles varos, csak hogy pontosak legyunk ;) A kavart az okozhatja, hogy van egy megye, ami szinten a Los Angeles nevet viseli.
Nizza, Monaco (mindkettoben jartam) talan a tengerpartja miatt hasonlit LA-re, de Monaco irto gazdag es dimbes dombos, kanyargos. LAnek is vannak gazdag reszei, dimbes dombos utcai, de nagyreszt hatalmas lapos teruleten fekszik es vannak olyan durva, koszos, gettos reszei, amit a monacoiak soha nem fognak tapasztalni.
Nizzaban tobb a regies/europai epulet, es szukebbek az utcak es szerintem egy europai varosban sem latsz autopalya kavalkadot ahol neha 5 vagy akar 8 sav is van egy iranyba...
uh, koszi a valaszokat, csak most lattam meg :)
Benidorm tenyleg jol nez ki, szep varosnak tunik, de en nem az emeletes hazakra gondoltam es a partra, hanem ugy teljesen LA re, a szeles utcakra a neighborhoods ra, tisztaban vagyok vele hogy LA hol van de most kerdeztem volna azt hogy inglewood vagy cheviot hills :D
"a kepeken a hegy" - melyik hegy? Sok hegy van.
Kuldj kepet, hogy melyikre gondolsz :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!