Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Szerintetek mit csináljak?

Szerintetek mit csináljak?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Én egy 15, lassan 16 éves lány vagyok és a nagy problémám, hogy nem beszélek egy nyelvet sem jól... ennek az is az akadálya, hogy összesen 4 nyelvet tanulok sima gimnáziumban magyart mint anyanyelv, angolt, németet és latint(utóbbi csak 2 év ) Németet és angolt általános óta tanulok és egyik sem megy valami jól. Én angolul szeretnék nagyon tudni, de abból is ramatyul állok, olvasásnál nem ejtek mindent jól ki, sokat kellene még tanulnom, viszon kommunikálni jobban tudok és meg is értem valamennyire... Nagyon szeretnák kimenni külföldre tanulni, de ezt egyedül nem merem bevállalni... :S Ausztráliában vannak rokonaink, hozzájuk szeretnék kimenni a szüleimmel, ők is beleegyeznének, csak drágálják a fejenkénti 1000 eurót (tudom így nem lehet megtanulni angolul, meg a családdal max 2 hónapra tervezzük, ha elmegyün egyáltalán valaha) A rokonok mondták, hogy szívesen fogadnak minket és a gyerekeik angolul beszélnek és a környezetük is.. és ha járnák iskolába ott... vagy nem tudom.. :S:S ti mit ajánlatok? Ja és kérlek ne jöjjetek azzal a szöveggel, hogy az nem igazi angol, nekem az is nagyon jól jönne :)
2010. febr. 14. 17:35
 1/4 anonim ***** válasza:
Ha szüleid is benne vannak, menj ki a nyárra, addig gyűjthetsz pénzt is :) Szerintem vágj bele, nemcsak a nyelv miatt, de az élmény miatt is.
2010. febr. 14. 20:37
 2/4 A kérdező kommentje:

köszi :) Hát igen, az élmény is nagyon nagy, meg a nyelv is... addig itthon belehúzok az angol tanulásba. :) Kezdjek el a sulis szavakon kívül más szavakat is megtanulni? Az a baj, hogy az iskolában tanultakat megtanulom, lefelelem 4-5-re és aztán elfelejtem.. :/ Mert tanulom rá a következő szavakat :/ Hogy csin

ljam, hpogy a régebbiek is megmaradjanak bennem?

2010. febr. 15. 08:57
 3/4 anonim ***** válasza:
Szerintem nézz angol nyelven filmeket, vagy angol nyelvű tv csatornát. pl bbc. Csak úgy más tevékenység mellett hallgatni is érdemes, el sem hiszed mennyi minden megmarad tudatos tanulás nélkül is! Mindenesetre azért nézegesd a szószedetedbe a régebbi szavakat is, ha te ezt fontosnak tartod.
2010. febr. 15. 20:06
 4/4 anonim ***** válasza:
Hasznald az angolt, sokat. Keress angolul beszelo baratokat/levelezotarsakat.. Pl en szivesen beszelgetek veled angolul pl mailben vagy msn-en, ha gondolod, hidd el, hogy az allando nyelvhasznalat rengeteget dob a tudasodon
2010. febr. 16. 19:03

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!