Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Volt már valaki a Maldív...

Volt már valaki a Maldív szigeteken?

Figyelt kérdés

Szeretnénk elmenni a bnőmmel, és lenne pár technikai jellegű kérdésem, főként az időjárással kapcsolatban.

Konkrétan: Milyen az idő száraz és nedves évszakban?

Leginkább olyanok beszámolója érdekelne, akik az adott időszakban voltak ott.

Hány napot esett? Mennyit esett? Mit lehetett csinálni amikor esett? Volt-e vihar? Stb.

Köszi!

2015. jan. 25. 23:21
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
64%

Mi 3 eve voltunk! Direkt szaraz idöt vallasztottunk november veget!

10 napbol 3-t nem esett akkor sütött a nap! A többin minden nap esett es borus volt, nem egesz nap csak hebe hoba eleredt habar egesz nap borus volt! 30 fokos volt a sekej viz es a levegö is! Igy fürödni is lehetett minden nap, shnorchelezni is! A kepek amik borusak lettek, csak par olyan kep lett amin tüz a nap es katalogus a illö!

A helyiek szerint az esös idö en nyaron alig volt esö abban az evben!

2015. jan. 26. 09:10
 2/14 A kérdező kommentje:

És akkor esőben is ki tudtatok menni a partra? Be tudtatok menni snorkelezni a vízbe? Egyébként milyen volt a tengeri élővilág? Láttatok különlegesebb dolgokat?

Meg akkor fázni nem fáztatok akkor sem ha esett?

2015. jan. 26. 11:45
 3/14 anonim ***** válasza:
53%

Én voltam, száraz időszakban mentünk de a 10 napból 7-et végig esett :D De ez csupán szerencse kérdése...

Már a reptéren elkezdődik a luxus, lehet masszást kérni meg ilyenek :D De ha jobban érdekel a sziget, vannak nyomornegyedek, bevándorlók stb...

A szállás nem egy nagy eresztés de teljesen jó, a személyzet is kedves. Bár attól függ hova mész, ugye

Az élővilág sem nagy eresztés, kb. olyan mint a horvát-dalmát part, színes halak úszkálnak a vízben, ilyesmi...

Maga a tengerpart gyönyörű

2015. jan. 26. 15:28
 4/14 anonim ***** válasza:
100%

Elsö vagyok

Èrdekes amit a második ír, mert az élövilág nagyszerü.

Habár én is halllottam emberektöl, hogy nem nagy dolog..

Mi olyan szigeten voltunk, aminek szuper koralzatonyjai vannak. Itt minden bungalow a parton van, habár pár fa takarásában. De a mi parti részenktöl csak kb pár karcsapás volt a koralzátony, ahol hemzsegnek a szines halak. Ami különleges volt, az oda útkor a csonakrol (a hidroplán kb 1km-re a szigettöl landolt)láttunk egy nagy csapat delfint. Aztán láttunk egyszer teknöst, és utolsó napokban egy csapat rája jött a partokig. De a szines halak tömkeleg mindig ott van. Ès sok sok kicsi cápa is, de ök nem bántanak.

Esö ellenére is lehet fürödni, mert esett egy órácskát de már megint meleg volt és irány a víz vagy part.

2015. jan. 26. 17:19
 5/14 A kérdező kommentje:

Mi április elején tervezzük menni, ami már az esős évszak kezdete. De én is ezt olvastam hogy teljesen kiszámíthatatlan mikor mennyi eső esik..

Cápát akarok majd én is látni meg teknőst. Ezeket még nem sikerült lencsevégre kapni.

Csak nem tudom, mert azért nem annyira olcsó az út, aztán ha jön a nagy monszun az nagyon kellemetlen tud lenni.

Egyébként ti all inc szállodában voltatok, vagy magatoknak kellett venni a kaját-piát? Ha igen milyen árak voltak nagyságrendileg?

2015. jan. 26. 18:38
 6/14 anonim ***** válasza:
100%

Itt nincsen olyan, hogy cak kiugrasz kaját piát venni.

Minden sziget egy szálloda. Ott van max szuvenir bolt aztán késsz. Van olyan sziget aminek van több étterme, vagy bárja.

Olyat lehet hogy csak reggeli, és valamelyik étteremben(ha van több)étkeztek amikor ti gondoljátok. De ez szerintem annak jó aki pl sok búvár túrát tervez vagy is szinte napközben kint van a vízen.

Mi kisgyerekkel voltunk így all inclusive-t foglaltunk, de igazából elég nagy a meleg, így délbe alig alig voltunk éhesek. Sokan ezért félpanziót kért vagy is reggeli+vacsora.

2015. jan. 27. 13:47
 7/14 A kérdező kommentje:

Nekem mindenképpen az all inc kell mert alkoholt is iszunk, aztán akkor már jobban megéri. Meg hát persze enni is bírok. :)

Csak azért kérdeztem az árakat, mert úgy emlékszem hogy ilyen plusz 150 per fő az all inc felár. Szal kb napi 20ezer forint. Ami ha rendes éttermi árak vannak, akkor italfogyasztással megéri.

2015. jan. 27. 15:01
 8/14 A kérdező kommentje:
Egyébként várom még mások tapasztalatait is! Ne fogjátok vissza magatokat! :)
2015. jan. 27. 16:57
 9/14 kicca válasza:

Szia!

En is voltam mar es most is megyek jovo het penteken.

Az ido lutri, a szaraz idoszakban kevesebb az eselye az esonek, de szamolni ra nem lehet es nem is erdemes (most a legszarazabb idoszakban eso es villamlas van jeleneg). Mi November vegen voltunk ami pont az eleje a szaraznak es te pedig a szaraz vegen mesz, ugzh gondolom hasonlo lesz az ido. Nekunk ossz-vissz 1 borus-esos napunk volt amikoris a verofenyes napsutes hianya okozta a legnagyobb problemat mert addigra mar megszoktuk a jo idot. Egyaltalan nem volt hideg sot.

Az elovilag nagyon fugg a szigettol es rengeteg tobbletinfo van, ha erdekel irok.

Udv :)

2015. jan. 29. 09:16
 10/14 A kérdező kommentje:
Igen, érdekel a többletinfó. :)
2015. jan. 29. 11:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!