Aki elköltözik Magyarországról, miért nevezik hazaárulónak?
Féltékenységből, irigységből?
Vagy csak mert nem tudják elfogadni, hogy ők egy viszonylag szar helyen laknak?
Jó, nekem nincsen bajom Magyarországgal, nagyon szép hely meg minden, főleg a Balaton környéke, csak annyi a problémám hogy a természeti kincsein kívül a városok, az utak, az utcák kinézete, ami ki van alakítva, ezek a nagy panelházak, vagy a romos házak nagyon nem jönnek be, na meg persze a szar gazdasági helyzet a fő ok hogy elhagyd az országot...
Szerintem ez nem általános, hogy hazaárulónak neveznék.
Ugyanakkor ha társasalmi szempontból nézzük, akkor nem teljesen korrekt, hogy ha valaki állami pénzből (az adófizetők pénzéből) diplomát szerez és ennek a társadalmi haszna nem idehaza fog lecsapódni, nem itthon fizet adót stb.
Még nem vagyok kinn, csak ki fogok menni, amint megkapom a letelepedési engedélyt.
A közvetlen környezetemben tapasztaltam ezt, azért a kérdés.
Van egy Vicc ami tökéletesen illik válasznak!
Nem pontos csak újraköltöttem mert nem emlékszem pontosan.
Luciferhez lemegy Isten a pokolba látogatóba, Lucifer közbevezeti.
Ebben az üstben az Angolok fortyognak ide 5 őrt állítottam
Ebben az üstben a Kínaiak fortyognak ide 8 őrt állítottam
Ebben az üstben a Magyarok vannak ide nem kell őr.
Kérdez Isten, de hát miért nem kell őr így elszöknek nem? Ugyan minek ide, ha az egyik ki akar mászni a többi azonnal visszarántja!
> Ugyanakkor ha társasalmi szempontból nézzük, akkor nem teljesen korrekt, hogy ha valaki állami pénzből (az adófizetők pénzéből) diplomát szerez és ennek a társadalmi haszna nem idehaza fog lecsapódni, nem itthon fizet adót stb.
Viszont lehet hogy odakint sokkal több pénzt keres, itthoni rokonait támogatja, jótékonykodik stb.
Akik hazaaruloznak azok valoszinuleg 8 alltalanossal sem rendelkeznek, kulonben tudnak hogy nem keves nagy tortenelmi magyar is kulfoldon elt.
1 pelda, rogton a Legnagyobb Magyar, Szechenyi.
Becsben szuletett es halt is meg, szinte jobban beszelt nemetul mint magyarul. A tettei viszont megkerdojelezhetetlenne teszik hogy az identitasa magyar volt, meghozza nem is akarmekkora!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!