Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Aki elköltözik Magyarországról...

Aki elköltözik Magyarországról, miért nevezik hazaárulónak?

Figyelt kérdés

Féltékenységből, irigységből?

Vagy csak mert nem tudják elfogadni, hogy ők egy viszonylag szar helyen laknak?

Jó, nekem nincsen bajom Magyarországgal, nagyon szép hely meg minden, főleg a Balaton környéke, csak annyi a problémám hogy a természeti kincsein kívül a városok, az utak, az utcák kinézete, ami ki van alakítva, ezek a nagy panelházak, vagy a romos házak nagyon nem jönnek be, na meg persze a szar gazdasági helyzet a fő ok hogy elhagyd az országot...

2014. dec. 27. 21:07
 1/10 anonim ***** válasza:

Szerintem ez nem általános, hogy hazaárulónak neveznék.

Ugyanakkor ha társasalmi szempontból nézzük, akkor nem teljesen korrekt, hogy ha valaki állami pénzből (az adófizetők pénzéből) diplomát szerez és ennek a társadalmi haszna nem idehaza fog lecsapódni, nem itthon fizet adót stb.

2014. dec. 27. 21:14
 2/10 anonim válasza:
100%
Tényleg ezt a kérdést akartad feltenni? Számít a válasz bármit is? Ha már kinn vagy, mindegy lesz, mit mondanak a magyarok Magyarországon, nem? Szóval a válasz igen, főként féltékenységből és irigységből. Sok gyáva hazaárulózik, mert nem elég tökös ahhoz, hogy lelépjen. Ismerek nem egyet közülük, és a saját tehetetlenségükből kovácsolnak dühöt mások, tehetségesebb és bátrabb mások felé. Hiszen nem normális, aki merő -nagyrészt indokolatlan- hazaszeretetből lemond egy minőségibb életről, nem?! Hazugság, hogy hazaszeretetből maradnak a magyarok Magyarországon; nem, csupán tehetetlenségből és gyávaságból.
2014. dec. 27. 21:20
 3/10 A kérdező kommentje:

Még nem vagyok kinn, csak ki fogok menni, amint megkapom a letelepedési engedélyt.

A közvetlen környezetemben tapasztaltam ezt, azért a kérdés.

2014. dec. 27. 21:38
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Mert akik ma hazaárulóznak, azok nem ismerik ennek a kifejezésnek a valódi értelmét.
2014. dec. 27. 22:03
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Aki itthon szerez diplomát es külföldre megy dolgozni tökéletesen megértem. Nem az o hibája, hogy az ország nem tudja megteremteni szamara a körülményeket, amit érdemelne a tudásaert. Nem azert tanult ennyit, hogy annyira se becsuljek mint egy érettségizettet, holott más országban meg értékelik a diplomáját, szakmáját. Menjen csak, en is mennek a helyébe, kit érdekelne ha bárki hazaárulónak nevezne ezert. Ha a botlabu focisták helyett az orvosokat es ápolókat fizetnek meg jol, akkor valószínű nem mennének külföldre.
2014. dec. 27. 22:19
 6/10 anonim ***** válasza:

Van egy Vicc ami tökéletesen illik válasznak!

Nem pontos csak újraköltöttem mert nem emlékszem pontosan.

Luciferhez lemegy Isten a pokolba látogatóba, Lucifer közbevezeti.

Ebben az üstben az Angolok fortyognak ide 5 őrt állítottam

Ebben az üstben a Kínaiak fortyognak ide 8 őrt állítottam

Ebben az üstben a Magyarok vannak ide nem kell őr.

Kérdez Isten, de hát miért nem kell őr így elszöknek nem? Ugyan minek ide, ha az egyik ki akar mászni a többi azonnal visszarántja!

2014. dec. 27. 22:32
 7/10 anonim ***** válasza:

> Ugyanakkor ha társasalmi szempontból nézzük, akkor nem teljesen korrekt, hogy ha valaki állami pénzből (az adófizetők pénzéből) diplomát szerez és ennek a társadalmi haszna nem idehaza fog lecsapódni, nem itthon fizet adót stb.

Viszont lehet hogy odakint sokkal több pénzt keres, itthoni rokonait támogatja, jótékonykodik stb.

2014. dec. 28. 06:45
 8/10 anonim ***** válasza:
Igen, de azért valljuk be, idehaza a jótékonykodás nem nagyon jellemző, pláne nem érdemi mértékben. A család támogatása pedig nyilván helyénvaló, de társadalmi szempontból nem sokat jelent, és nem is feltétlen az anyagi dolgokra gondoltam, hanem pl. arra ha mondjuk egy orvost állami pénzen kiképeznek, de nem idehaza hasznosítja szaktudását, nem dolgozok itthon, ugyanakkor idehaza meg orvoshiány van és esetleg emiatt halnak meg emberek.
2014. dec. 28. 12:20
 9/10 anonim ***** válasza:

Akik hazaaruloznak azok valoszinuleg 8 alltalanossal sem rendelkeznek, kulonben tudnak hogy nem keves nagy tortenelmi magyar is kulfoldon elt.

1 pelda, rogton a Legnagyobb Magyar, Szechenyi.

Becsben szuletett es halt is meg, szinte jobban beszelt nemetul mint magyarul. A tettei viszont megkerdojelezhetetlenne teszik hogy az identitasa magyar volt, meghozza nem is akarmekkora!

2014. dec. 28. 12:41
 10/10 anonim ***** válasza:
Magyarul az embert az erzesei, tettei minositik magyarnak, nem az iranyitoszama.
2014. dec. 28. 12:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!