Élhetek úgy külföldön, hogy nem dolgozok semmit?
A 10. válaszolóhoz kapcsolódva:
Olaszországban nagyon hasonló a helyzet. A residenza (állandó lakcím) megszerzéséhez bizonyítanod kell, miből élsz. Ekkor kaphatsz betegbiztosítást.
Persze ez otthonról is megoldható, utasbiztosítással, de akkor ez csak sürgősségi esetekre vonatkozik.
A lakásbérlésnél szeretik, ha van állandó munkahelyed (itt), amiből igazoltan van bevételed, mert itt egy bérlőt, aki nem fizet nagyon nehéz kitenni az ingatlanból (több év pereskedéssel), így mindenki nagyon óvatos. Nem árt egy jó ajánlás sem....
Adózni csak az egyik országban kell - ha otthonról van bevételed, de itt akarsz utána adót fizetni, az otthonról jövő pénzt ekkor is be kell vallani otthon (bár adót nem kell utána fizetni, csak kérni kell egy itteni illetőségi nyilatkozatot).
Minden jót!
én is kérdeztem hasonlót nemrégen.csak én a trópusokra mennék.egyébként olasz és spanyolországban is tud hideg lenni az éjszaka.szicília vagy dél spanyolországban is 8 fokig csökkenhet a hőmérséklet ami télen nem is ritka.visszatérve a témára annyit tudtam tudtam meg hogy beviszed az illetékes hivatalba a bankszámlakivonatod és megadják az engedélyt vagy nem.
de mi van ha valaki meg tud élni, de nem milliárdos? megmondhatná valaki ha tudja.mondjuk van annyi jövedelmed hogy simán megélj belőle minden hónapban.de nincs 10millió eurós bankszámlád a kajmán szigeteken.
10: "NIE szám nélkül nem kapsz lakásbérletet"
Nem igaz, nekem két helyen is simán kiadtak lakást, az elsőnél még nem volt NIE számom (a másodiknál meg nem is kérték, nem kérdeztek rá, csak az autóvásárláshoz kellett), hiszen a NIE számhoz bejelentett lakhely kell. Először kivettem a lakást és a padrónnal mentem NIE számot kérni.
Amit akkor is kiadtak, hogy nem volt még állásom, azt mondtam, hogy autót akarok venni, ahhoz meg kellett. Simán kiadták. A NIE meg ha megvan, akkor már mindegy mire kaptad lehet vele munkát vállalni...
Oo-ban az éves minimum keresetnek (bevételnek) 8000 euró körül - inkább felette - kell lennie, hogy akármilyen igazolást, engedélyt kiadjanak a hatóságok. Kivétel ez alól, ha hivatalosan családtag vagy (férj, feleség, gyerek). Akkor a hozzátartozód dolga, hogy eltartson, és az ő betegbiztosítása alá tartozol.
Ha nem vagy hivatalosan családtag (figyelem, az együtt élés Oo-ban nem jelent családi köteléket 30 év után sem! ), és munkahelyed sincs, de van elég máshonnan származó jövedelmed, hogy megélj, akkor fizethetsz egy különleges biztosítást, ami a betegellátásodat biztosítja. Ennek a nevét megmondják neked az Anagrafe hivatalban, ahol megkapod a tartózkodási engedélyed (30 napnál hosszabb időre), valamint bejegyzik az olasz címed.
A lényeg: Oo-ban rettenetesen sok a bevándorolt - főleg Afrikából és a világ más háborús övezetiből - Ezen emberek eltartása rettenetes terhet tesz az amúgy sem gazdag olasz államháztartásra. Ezért az állam megpróbál fellépni mindenki ellen, aki nem politikai vagy háborús menekült. Azaz senkit nem hajlandó eltartani, minden más nem olasznak igazolnia kell, hogy nem szorul segélyre, hogy van elegendő mennyiségű bevétele.
15: Pedig errefelé simán ki lehet venni lakást, amikor én vettem ki, még munkám sem volt.
Mondjuk lehet, hogy régiótól függ, errefelé elég sok a külföldi, nem egyből NIE számmal indulnak, lehet, hogy azért nem problémáznak rajta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!