Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Ha amerikában szeretnék...

Ha amerikában szeretnék nyomozó vagy helyszínelő lenni, ahhoz mit kell tanulnom? Egyáltalán van rá esély? 15/f

Figyelt kérdés
2010. febr. 1. 16:24
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%
Van esélyed, főleg azért mert még fiatal vagy és van időd dolgozni az ügyön. De ahhoz ki kell költöznöd legálisan, és a zöldkártya után állampolgárságot megkapni. A rokonaim amikor kiköltöztek, azt hiszem, 5 év után kapták meg az állampolgárságot. Egyikük haditengerész lett, szóval igen, lehet különböző fegyveres testületekhez elmenni, de vannak olyan beosztások, amelyeknél állampolgárnak kell lenned, van, ahol elég a letelepedési és munkavállalási engedély (zöldkártya). Hogy ezt hogyan szerezheted meg? Hát vagy megnyered a vízumlottón, aminek elég kicsi az esélye, vagy összeszedsz amerikai csajt és elveszed. Hogy hol szedsz össze amcsi csajt, ez megint egy másik kérdés, neten felszedsz, vagy ha idősebb leszel, kimész turistaként és ott maradsz feketén és úgy szedsz össze egy feleséget. Sok ilyen srácot ismerek. Ha meg ott vagy a megfelelő törvényes háttérrel, jelentkezel, és ha megfelelsz a feltételeknek, felvesznek. Nem lehetetlen,ők is emberből vannak.De tanulj meg jól angolul addig is, amíg kimész szerencsét próbálni. Ez a célod abszolút nem lehetetlen, én is tanultam amerikai katonai főiskolán, és dolgoztam olyan helyeken a világon, amikről 15 évesen álmodni sem mertem voltam. Már van élettapasztalatom, nyilván nem tizen vagy huszonéves vagyok, és azt mondom, ha elég eltökélt vagy, ez az álmod simán valóra válhat. Persze ha csak fellobbanás, mert tetszenek az ilyen témájú filmek, akkor sokat ne várj...
2010. febr. 4. 02:47
 12/16 anonim válasza:
100%
szerintem azért ott sincs kolbászból a kerítés...
2010. febr. 5. 10:10
 13/16 A kérdező kommentje:
02:47 Nagyon köszönöm a válaszodat!!!! Nem fellángolás... csak szeretem a kémiát,fizikát,bioszt, és szeretnék az embereken segíteni...Jah és az az álmom hogy kijussak amerikába....Azt szeretném tőled kérdezni, hogy ha most megyek majd gimibe, és utána kimehetnék, vagy itthon kéne elvégezni valami fősulit/egyetemet? Mégegyszer köszönöm
2010. febr. 5. 15:34
 14/16 A kérdező kommentje:
És lehet ott úgy rendőrsuliba járni hogy nincsen amerikai állampolgárásom???
2010. febr. 5. 17:52
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

Ismét én vagyok, aki írta a hosszabb postot. Mivel nem tudom, hogy hány évesen szeretnél kimenni, és mi módon, így pontosan nem tudok segíteni. Annyit tudok mondani, hogy ha nagyon akarsz, ki tudsz menni, és pár év után állampolgárságot is szerezni, de hogy hogy oldod meg pontosan.ha megvan az állampolgárság , akkor már csak a te képességeiden múlik, mihez értesz és mennyire. Ezen a területen nem vagyok járatos, csak annyit tudok, hogy pl katonaként akarnál szolgálni, állampolgárság sem kellene, csak zöld kártya.ismerek egy srácot, aki vízum lottóval ment ki,ő lepődött meg a legjobban, hogy sikerült :)) Másik ismerősöm elvett kinti nőt, a harmadik, mos ez a legjobb, orvos, és ezáltal jutott ki, hiszen jól képzett emberekre szükség van, de ő itthon szerezte a diplomáját. Egyáltalán milyen területre szeretnél specializálódni? Hiszen ott sem úgy van, hogy mindenki ért mindenhez. Itt egy link:

[link]

És itt a szervezet honlapja, amely ezeket a szakembereket tömöríti:

[link] Alaposan át kellene tanulmányoznod, nem tudom, hogy állsz az angollal. Attól ne félj, hogy egyből tökéletesen kell tudnod, én is tanultam kint, és ott a suli alatt jöttem bele, hisz az itthoni rigó utcai nyelvvizsgával nem sokra mentem. A szlenget sem kell tudnod,azt kint szedi össze az ember :)) Tanulj meg jól angolul minél hamarabb és a külföldi hivatalos oldalakat tanulmányozd át, én most nem fogok utánuk nézni, de amit megadtam linket onnan elindulhatsz. De ne fórumokon kérdezősködj, mert a legtöbb ember vagy elbátortalanít, vagy filmek alapján, hasraütésszerűen fog tanácsokat osztogatni. Innen : [link] indulj el. Még úgyis sok időd lesz addig, míg kijutsz, és egy ilyen munkához sem 1 iskola kell, szóval jól tervezd meg a lépéseidet. Alapdiplomát itthon olcsóbban fogsz elvégezni, de kint mindenféleképpen sok különbözeti vizsga lesz és speckó tanfolyamok. Az orvos ismerősömnek is le kellett tennie angolul jópár vizsgát, mire praktizálni kezdhetett.

2010. febr. 6. 22:17
 16/16 anonim válasza:
noss... kell pár évtized míg eljuthatnál odáig
2010. febr. 15. 17:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!