Ezek így tényleg működhetnek Ausztriában?
Hamarosan valószínűleg Ausztriába fogunk költözni, ott élnénk 2-3 évig, azonban van (többek között) két problémánk a kint lakással.
Az egyik, hogy nem szeretnénk osztrák biztosítást fizetni, pedig 1 év kerülgetés után (vagyis 1 év után kötelező állandó lakcímre bejelentkezni) muszáj lenne a kinti biztosítást fizetni és kinti rendszámot kérni, azonban ez két autóra már havi 400 euróba kerülne (itthon az éves biztosításunk a harmada ennek). Ezt úgy gondoltuk, hogy akkor mindketten átíratjuk a szüleink nevére az autót (vagy legalábbis ők lennének az üzembentartók), így ha a rendőr belémkötne, azt mondanám, hogy csak kölcsön van az autó.
A másik pedig a tv előfizetés. Nem elég, hogy a tv-re adót kell kint fizetni, bármennyire kerestem, nem találtam meg, hogy lehetne kint magyar tv csatornákat nézni. Valaki viszont azt ajánlotta interneten keresztül, hogy rendeljük meg itthon a szüleink házához az AustriaSat-os műholdas csomagot, vigyük ki a parabola antennát stb.-t magunkkal és szereljük fel Ausztriában a szolgáltató tudta nélkül. Szerintetek ezek a megoldások működnének így kint Ausztriában? Vagy túl veszélyesek?
Még ki sem költöztetek, de már azon töritek a fejeteket, hogyan játsszátok ki a kinti jogszabályokat?
Hát gratulálok... nem csoda, hogy már minden országban olyan véleménnyel vannak rólunk, mintha a legsötétebb Balkánról jönnénk...
Az autos kerdesben nem tudok biztosat, ahhoz nem szolok hozza. Magyar parabolat sokan hoznak ki, ez mukodik, sok esetben a szolgaltatot nem is erdekli hogy te hova viszed, nekik a lenyeg hogy fizesd.
En tudok olyat is aki beallitja neked, bar lehet hogy te is be tudod. Sot, en Londonban is neztem magyar adokat ugyanilyen kivitt magyar antennaval.
Egyebkent ha jol tudom nem lehet a neveden semmilyen formaban se magyar kocsi ha kinti a bejelentett cimed, uzembentartoival sem.
Ha teljesen a szuleid neven van akkor esetleg.
Esetleg nézd meg a DIGI TV-t is, lehet, hogy olcsóbb annál az AustriaSat-nál. Egyszer olvastam valakitől, hogy Svédországba ment ki és oda vitt magával magyar DIGI előfizetett műholdas dekódert, csak oda már nagy tányér kellett, mert messzebb van a műholdtól, nektek menni fog a sima Magyarországi antennával is.
Ha Burgenlandra vagy Bécsbe mentek, akkor még a MindigTVextra is jó lesz, csak 1 méter hosszú erősítős UHF tetőantenna kell és fordítsátok Sopron felé :)
Köszönöm a válaszokat.
A parabola antennáról még annyit, hogy megbeszélhető ez a lakás tulajdonosokkal, hogy ott fúrni-faragni kell az antenna felhelyezéséhez? :/ Illetve van a családomnak egy felesleges T-home-os benti készüléke (nem tudom, mi a neve, de a költözésem miatt felszabadul), esetleg ha ahhoz vennénk egy antennát, az is működhetne kint?
ha ki akarsz jönni akkor kezdjed el átnevelni magad, hogy ne legyél ilyen mélymagyar gyökér aki meg akar úszni minden költséget, ez itt nem működik, gondolkodj európai módon
van adóvisszatérítés, töltsd ki a papírokat és többet kapsz majd vissza mint amit meg tudnál spórolni azzal ha csalsz
Tudom hogy nem a válaszokra kell válaszolni, de:
miért lenne csalás ha magyar tv-t akar?? Egy magyar had nézzen magyarul dolgokat.
Az autósban nem vagyok kompetens.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!