Ti hova mennétek olyan 300-400 ezer forint környékén nyaralni?
É-Korea csak szervezett úttal megy és nem jön ki ennyi pénzből.
Himalája: majdnem olyan veszélyes mint Budapesten végigmenni.
Mi ketten napi 10 USD-ból jöttünk ki, ebbe szállás és kaja is benn volt. Mondjuk a hegyben gyalogoltunk. Nepál élkepesztően olcsó és szép. A Himalájában való "sétálást" pedig nem lehet leírni.
A Turkissel elrepültünk Kathmanduba, ott béreltünk két hálózsákot, vettünk két buszjegyet Bhulbhuleba, majd elindultunk ketten az asszonnyal (egyáltalán nem edzett) guide és porter nélkül. Megjártuk 17 nap alatt a normál esetben 21 napos Annapurna circuitot. Pár napot eltöltöttünk Kathmanduban és környékén valamint Pokharában.
Minden kijelölve, lehetetlen eltévedni, az emberek nagyon barátságosak, a táj leírhatatlan, soha nem vagytok egyedül mert sokan vannak az úton. Szállások kb 300-500 ft persze a hegyekben ne várj luxust, ezek inkább szobák (persze saját) mindenhol volt meleg víz. Az olcsó ár mellé ott kell vacsoráznod ami szintén olcsó és jó. Manang előtt olyan almás pitét ettem amit addig el sem tudtam képzelni.
21 napot voltunk Nepálban de nagyon megbántam hogy nem töltöttük ki a teljes vízumot (30 nap), mi még biztosan többször visszamegyünk.
Találkoztunk egy másik magyar párral, ők is tök egyedül voltak. Egyetlen veszély van, időt kell hagyni az akklimatizációra mert a Throng La pass 5416 méteren van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!