Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Szerintetek érdemes külföldön...

Nagykitty kérdése:

Szerintetek érdemes külföldön elkezdeni a főiskolát/egyetemet?

Figyelt kérdés

Mik az előnyei és hátrányai annak ha külföldön kezdem a főiskolát/ egyetemet?

Az olyan válaszok nem érdekelnek hogy: csak jobban jársz mert Magyarország egy nagyon rossz ország...

Tartsd meg az ilyen fajta megjegyzéseket magadnak. Köszönöm.

Értelmes válaszokat várok, esetleg személyes tapasztalatokat aki már tanult/dolgozott kint. Előre is köszönöm a normális válaszokat.

2014. okt. 11. 14:01
 1/5 anonim válasza:
Ha van rá pénzed érdemesebb külföldön. Általában a követelmény is nagyobb viszont elismertebb is egy ott szerzett diploma. Ráadásul ha egy jobb országban végzed az egyetemet esélyed is megnő hogy kint is munkát kapj abban az országban.
2014. okt. 11. 14:35
 2/5 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm.
2014. okt. 11. 16:01
 3/5 anonim ***** válasza:
Én úgy mondanám, hogy nem érdemesebb, hanem hasznosabb, ha többféle helyzetet ismer az ember. Igazán az optimális, ha itthon és külföldön (ha megteheted, többféle külföldön) is tanulsz a diplomádért. Ebben az a jó, hogy ugyanazt a körülményt többféle szempontból ismered meg, megtapasztalod a többféle hozzáállást és mégis azonos eredményt (azaz, hogy itt is, ott is képes vagy egy szemesztert elvégezni). Ez az életben sokkal nagyobb nyitottságot, tapasztalatot és feladatmegoldási képességet eredményez.
2014. okt. 11. 16:09
 4/5 anonim ***** válasza:

Én munkaadói oldalról tudok válaszolni.

A külföldi diploma a külföldi munkalehetőség megpályázásakor nagyon hasznos segítség tud lenni így amennyiben hosszabb távon külföldön képzeled el az életedet kifejezetten javaslom.

Magyarországi munkavállaláskor ritkán lehet előny, sok ágazatban kifejezetten hátrányként kezelik. Például közgazdasági-számviteli oldalon tőlünk nyugatra IFRS-t tanítanak, a magyar számviteli szabályokról meg értelemszerűen semmit.

2014. okt. 13. 13:53
 5/5 anonim ***** válasza:

Nemzetközi perspektíváért, nevesebb diplomáért, nyelvért, és pénzért, természetesen. Gyakran szakmai előnyei is vannak (nem tanítanak othon ilyet / szarul tanítanak).

Mellesleg, nem mondd már meg milyen válaszok érdekelnek, meg milyenek nem, ha te kérdezel. Látod számodra ez is előny lenne, talán a magyar mentalitást levetkőzöd néhány év alatt, ami előnyödre válik. Ha ezt nem írtad volna oda, most nem léptem volna rá, bár egyelőre csak finoman, a szádra sem. Én is köszönöm.

2014. okt. 15. 21:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!