Milyen érveket tudnátok felsorolni Magyarországon maradás mellet?
-Itt van a családod/barátaid,
-Az anyanyelveden beszélnek az emberek, tehát könnyebben beilleszkedsz új társaságokba,
-Külföldön nincsen "magyaros" gasztronómia :)
Valodi ferencesrendi szerzeteskent elhetsz, foldi javakra nem lesz gondod!
Nem lesznek idoskori gondjaid mert a magyar egeszsegugy hamar veget vet nekik!
Én ledolgoztam otthon 25 évet. Azt hittem, hogy lassan utolérjük a nyugatot. Nem sokban jutottunk előre a szocializmus vége óta. Sajnálom, de nem bírtam tovább. Most Angliában dolgozom. Nagyon sok minden jobb és olcsóbb. Ingyenesek a gyógyszereim, amiket életem végéig kell szednem. A kórház légkondicionált. Tele van magyarral, ha akarod, ha nem. A fizetésedből több mindent tudsz venni. Van jövőképed!
Dehogy megyek vissza a múltba!!!
45F
Mondjuk nagyon nem mindegy hogy ki hol el MO-n. Eg es fold a kulonbseg pl egy borsodi falu, meg egy nyugati hatar melletti varos kozott.
Ami viszont altalanossagban elmondhato a kulfoldon eles hatranyairol:
-messze van a csalad, baratok
-sokan soha nem fogjak otthonuknak erezni az adott helyet, evek utan is honvagyuk van
Sokan vannak akik kulfoldre mennek a penz miatt, de kesobb rajonnek hogy a penz nem minden. Azt az elveszett idot amit nem a szeretteinkel toltunk nem lehet kesobb penzen megvenni. Ha az apa nem halhatja a gyereke elso szavait, vagy nem lehet a beteg anyja mellett amikor kell azt mar nem lehet kesobb visszahozni semennyi penzzel sem.
> messze van a csalad
Az a jó! De mennyire! Tudnád mi megy szüleimmel te is a világ végére menekülnél.
> sokan soha nem fogjak otthonuknak erezni az adott helyet, evek utan is honvagyuk van
Leírtam már itt: ahányszor kimozdulok Vancouverből mindig honvágyam van, ez tény. Magyarország hiányzik a csudának.
7#, azert azt ne mondjuk hogy az az altalanos amit te erzel. Normal esetben az embernek az a kozeg hianyzik ahol felnott, ahol ismer minden bokrot, ahol a gyerekkori baratok, csalad van. Ott erzi magat otthon.
En mikor hazalatogatok akkor van egy "otthon vagyok" erzesem. Ismer a taxis, a sarki boltos, a tanar, tudok az anyanyelvemen kommunikalni, varnak a haverok, a csalad.
Azt hogy neked ezek nincsenek meg ertem, de nem ez az altalanos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!