Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Berlinbe utaznék vonattal,...

Berlinbe utaznék vonattal, vannak tapasztalatok?

Figyelt kérdés

Hungaria Eurocity EC171 vagy EC170.el mennék.

A főbb kérdéseim, hogy ezen a vonaton van elehtőség mobiltelefon töltésére.

Kb emnnyibe kerül a jegy ára, menniyre kényelmes, biztonságos?

2014. szept. 16. 12:45
 1/3 anonim ***** válasza:

Évekkel ezelőtt egyszer megtettem ezt az utat vonattal. Ha szereted nézni az elsuhanó tájat, egyszer érdemes.

Az árak a MÁV-START honlapján találhatók:

[link]

58 EUR-tól kezdődnek az árak oda-vissza útra.

A biztonsággal EC/EN vonatokon nem szokott probléma lenni. Nappal a 12 órás menetidőt az ülőkocsikban is ki lehet bírni. Fel leht állni, sétálni.

Megfontolandó, hogy van az EN476 Metropol EuroNight vonat is, amelyben hálókocsi is van. Este indul, reggel érkezik, így nem megy el egy nap az utazásra.

A Jan Jesenius EC-n (EC174) láttam konnektort mostanában, a többi kocsiösszeállítását nem ismerem.

Megjegyzés: amikor visszafelő jöttem, a csehországi szakaszon két helyen is volt valami forgalmi akadály. Így a 12 órás útból 22 óra lett. De ez valószínűleg egyedi eset volt.

2014. szept. 16. 13:56
 2/3 anonim ***** válasza:
Ha jól emlékszem volt a kocsikban konnektor, vagyis mi általában laptoppal megyünk és eddig mindig találtunk konnektort. Rengeteget utazok arrafelé és általában Csehországban szoktak fennakadások lenni, de főleg télen fordul elő, eddig a legtöbbet 2 órát kellett várnom, de folyamatosan informáltak minket, így nyugodt voltam (viszonylag). A busztól sokkal kényelmesebb a vonat, és mivel lehet mászkálni ide-oda, így nem is macskásodik el az ember lába. Ilyen hosszú utakra érdemes helyjegyet venni, mert kényelmetlen, ha útközben át kell ülnöd, mert más helyét foglaltad el.
2014. szept. 16. 19:33
 3/3 anonim válasza:

Én az emberiség ellen elkövetett bűntettnek tartom, hogy 6 ember be van zárva egy olyan kis dobozba (fülke?!), ahol a csomagokat sem tudjátok igazán hogy Tetris-ezni, a lábaink nem fértek el, mocskos, esik szét, mert a Nagypapám volt kisfiú amikor utoljára felújították, nincs pénz..erre..az utazó közönségnek sincs és rengeteg a lopás, ezért tettek vas lapokat az ajtókra is, de a zárak már szarok..

Biztonságra nagyon ügyelni és egymásra, pláne éjszakain.

A kaller külön mondta, hogy nagyon figyeljünk, mert éjszakára Ő is bezárkózik, mivel történtek gyilkosságok is, a kollégának a torkát szegték, mert Ő a kedvüket akarta a tolvajoknak.

Gázt spriccelnek be az ajtó résén katétercsővel, mindenki mélyebben alszik és annyi csak a tünet, hogy másnap fejfájással ébrednek.

Nem vagyok egy nyafogós fajta, én még voltam katona is, régi körülmények között, de ez családdal, barátnővel, vagy netán gyerekkel?!

A másik, hogy 160cm felett abszolút felejtős!

A 185cm soknak bizonyult!

Az ár érték arány azért is vicces, mert ha tudod, hogy utazni akarsz, le tudod foglalni a jegyeket korábban!

AirBerlin-nel, ha előre foglalod kb.30 nappal, akkor 80€ oda-vissza..

És 40 perc alatt érünk oda, de max.1,5-2 óra és nem 12!

Mi 150€-körül fizettünk a MÁV-nak a két lenyitható "priccsért".

Mindenkinek magának kell érezni mi és mennyiért megfelelő számára! ;-)

2014. okt. 10. 11:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!