Ti "végigcsöveznétek" a világot több év alatt egy kisebb vitorlás hajó fedélzetén? Leírtam lent, mit értek "csövezés" alatt.
Persze feltétezve a hajót meg tudnátok venni, meg azért lenne annyi "költőpénzetek", hogy időnként meg tudnátok javíttatni, és persze a legfontosabb: lenne annyi cash, hogy mikor szükséges fel tudnátok tölteni a készleteiteket.
De!
Ruha minimáls, az is valami olcsó, vagy turkálós. Drága net az óceánok közepén azonal felejtős, mobil maximum néha SMS. Bevásárlóturizmus kizárva, és a célállomásokon is vagy gyalog, vagy kerékpárral, hátizsákkal járhatnátok be a környéket.
Elmennétek ilyen világkörüli útra (ha lenne rá ilyen "minimális" pénzetek), de szigorúan ehhez hasonló viszonylag szerény körülmények között?
Én az általad leírt szerény világjárást kedvelem. De nem vitorláshajón, csak a szárazföldön csináltam eddig. Régebben motorbiciklivel, manapság meg kerékpáron. Például ha kerékpáron Nyugat-Európába megyek, igaz hogy van a bankkártyámon és az övtáskámban elég pénz, de mégis a nagyvárosok füves parkjában aludtam a többi turista közt. Nyáron ez odakinn gyakori, még amerikaiak is tesznek így.
Egyszer egyik hölgy ismerősöm hívott ki magával Bécsbe vonattal. Majd ott várost néztünk metróval. Közben unatkoztam a guruló bádog hordóban, ezért tréfálkozva megkérdeztem:
- Ez Bécs?
Majd később én hívtam ki kerékpáron egészen odáig. Majd ismét városnézés, természetesen biciklivel. Örömtől sugárzóan mondta, hogy mindez milyen gyönyörű, fantasztikus. Erre én ezt feleltem:
- Na látod, ez Bécs!
Látom, hogy nem sok fogalmad van a hajózásról!!
Nem sok ennél drágább utazási forma létezik.
Simán!
Amúgy ha valaki tud egy vitorlást venni,az ne turkálóból vegyen már ruhát! :) Mármint a ruhadarabok sokáig elegek(kivéve ha nő vagy) :)
Viszont,net az már luxus lenne :)
Én tudod mit csinálnék ha lenne rá pénzem? Fél évre vagy évre eltűnnék motorozni! :) De az a helyzet sosem lesz annyi pénzem,meg szabadságom ,de azért szép kis álom ez is!Elmennék nagyon sok szép helyre !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!