Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Ki utálja a távolsági buszos...

Ki utálja a távolsági buszos utazással járó gondokat?

Figyelt kérdés

Ma teljesen kiakadtam a távolsági buszon.

Hajnalban mentem Londonba ami 2 órás jelentett. Nem voltunk sokan a buszon, talán 15-20 ember. Ilyenkor az ember inkább csendben alszik, vagy zenét hallgat. Mi a párommal csendben aludtunk. Arra ébredtem, hogy azt hittem valamelyik utas befosott, mert irtó büdös lett. A párom is megérezte a szagot, így körbe néztem ki ül a közelünkben. Csak mögöttünk ült egy csávó aki szintén aludt. Morogtam, majd megpróbáltam újra aludni, de olyan 10 percenként fos szag volt. Annyira büdös lett, hogy hátul valaki megkérdezte, hogy ki fingik ilyen borzalmas büdöset. A sofőr is bekapcsolta a légkondit, hogy a szag elmenjen. Persze senki nem aludt, mert kezdett elviselhetetlen lenni a szag. Kivéve a mögöttem ülő csávót. Hátul a pasas aki korábban beszólt, előre jött szaglászni. Rájött, hogy mögöttünk fingik folyamatosan a csávó. Mondta neki, hogy moderálja magát, legyen tekintettel a többi utasra, de annyival lezárta, hogy sorry.. majd fél óra és sunyiban fingik újra. Alig vártuk, hogy végre leszálljunk. Azt hittük hazafelé nem leszünk ilyen szerencsétlenek. De a hazaút sem volt jobb.

Reptérig hallgatni, egy 5 éves kölyök hisztijét mert valamit nem kapott meg. Torka szakadtából ordított majd 1 órán keresztül. Anyja semmit nem csinált.

Volt utas aki almát evett, majd amikor befejezte az almacsutkát simán maga mellé dobta a földre. Indulás előtt 10 perccel értünk ki, így már nem jutott egymás mellé hely a párommal. Ugyanis sokan egyedül utaznak, és mindenki külön ül, hogy maga mellé tehesse a táskáját. Mivel a busz minden ülése televolt, így én egy lány mellé ültem. Próbáltam hazafelé is aludni egy kicsit de nem tudtam, mert a mellettem lévő lány (aki alig volt 20 éves, agyon sminkelt) enyhén szólva erősen izzadságszagú volt, mint aki 3 napja nem fürdött. zenét hallgatott fülhallgatóval, de olyan hangerővel, amit én simán hallottam, és zavaró volt. A vicc az egészben, hogy halláskárosult vagyok. (60-40 %-os károsultságom van) Gondolhatjátok milyen hangosan szólhatott az a borzadály, ha én simán hallottam?

Mögöttem is hallották, és a mögöttem lévő utas, az én székemet rugdosta,hátha lejjebb halkítom a zenét.15-dik rugdosásra már hátrafordultam, és megkérdeztem mi a gondja. Akkor mondta, hogy zavarja a zene. Mondom, akkor rugdossa a mellettem ülőt, mert ő bömbölteti. Végül én böktem meg a vállát a lánynak, és mondtam, hogy bocsika, de nagyon hangosan szól a zene.. A válasz: és???

Mondom,hogy tekintettel lehetnél másokra is, mert mások is fizettek az utazásért, és másokat zavar.. Erre lejjebb vette.

Végre leszálltunk. Egyszerűen nem értem. Csak mi szívjuk meg a távolsági utakat? Vagy másoknak is vannak rossz élményei?

2014. ápr. 6. 21:50
 1/4 anonim ***** válasza:
Szerintem van olyan aki szereti a "gondokat"? :D
2014. ápr. 7. 01:17
 2/4 anonim ***** válasza:

Akkor képzeld el, hogy milyen állapotok lehetnek pl. a filléres görög, török, bolgár, stb... nyaralásra menő autóbuszokban,

amik két napig mennek oda-, és két napig hazafelé.

Gondold el, hogy milyen "igényes" nyaralók lehetnek azok, akik 20ezer Ft összköltségből szándékoznak nyaralni egy hétig!!

2014. ápr. 7. 05:20
 3/4 anonim ***** válasza:
Kirgizisztán, Karakol-Biskek éjszakai busz: A busz egy kb. 30 éves nyugati gyártmányú jármű volt, épp a szétesés szélén. Induláskor este 9-kor betesznek egy filmsorozatot (!), aminek ha vége az egyik résznek jön a következő. Az egész üvölt, persze oroszul van. Hátul ülünk, de csak az első tévé működik, így ha akarnánk se tudnánk nézni. Persze a hangszóró tökéletesen működik, lehalkítani nem lehet. Éjfélkor hála istennek lerobban a busz, így elhallgat a tévé. Egy óra javítás következik az éjszaka közepén. Közben tanakodunk, hogy vajon eljutunk-e Biskekbe. Egy ember, aki alig 5 perce még hangosan üvöltözött a telefonjába ránk szól, hogy legyünk csöndben. Nem bírtuk ki, kinevettük. Közben kihasználva az alkalmat, hogy a busz teljes sötétségbe borult a hangszórót egy kés segítségével üzemképtelenné tettük. Lehet, hogy ez így barbár cselekedetnek hat, de azon a buszon már szinte semmi sem működött, szóval belefért.
2014. ápr. 7. 05:47
 4/4 A kérdező kommentje:

Nincs az az utazás amiért én vállalnám a több napos buszozást..Még elképzelni is rossz.

Az utolsó történet megmosolyogtatott, bár én tuti sokkot kaptam volna már :)

2014. ápr. 7. 10:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!