Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Aki járt párizsban segítene?

Aki járt párizsban segítene?

Figyelt kérdés
Megnéztem hogy milyen tömegközlekedési jegyeket,bérleteket lehet venni és szerintem nekünk a heti Navigo érné meg a legjobban. Az lenne a kérdésem hogy ezt konkrétan hol és hogyan kell megcsináltatni? ELőre is köszi :)

2014. jan. 2. 23:04
 1/5 anonim ***** válasza:
Ha szeretsz biciklizni akkor ajánlom a párizsi Vélib rendszert. Egyrészt mert a legolcsóbb tömegközlekedési eszköz(1-2 euro naponta), másrészt szerintem bringázva többet látni, mint máshogy, mégis elég gyors. De ez csak egy ötlet :)
2014. jan. 3. 03:42
 2/5 A kérdező kommentje:
Hát amilyen a párizsi közlekedés én ott nem mernék biciklizni :)
2014. jan. 3. 16:58
 3/5 anonim ***** válasza:

Miért, milyen? Jártál már ott? Sok helyen volt biciklisáv, semmi gáz nem volt. Rengetegen használják. Szerinted miért alakították ki a Vélib rendszert több ezer biciklivel, ha senki nem használja, mert veszélyes? :)

Tényleg csak ajánlani tudom, a helyiek is szívesen használják. Csak annyi a gond, hogy rengeteg bicikli volt rossz. Lille-ben sokkal jobb volt a helyzet, ott nem láttam ennyi hibásat.

2014. jan. 3. 17:16
 4/5 anonim ***** válasza:

Megnéztem neked az összes metro-tarifát.

[link]

és

[link]

Metro, RER, busz, trolli, villamos, egy-két kivétellel az Île de France-i vonatok is használhatók a Navigo jeggyel.

Azt már neked kell eldöntened, hogy milyen távoságokra akarsz utazni.

Minden automatánál és metróállomáson megvásárolhatő péntek estétől a következő hétre, de csak hétfőtől hétfőig használhatjátok.

Ha hét közben veszed meg, akkor is csak a következő vasárnap éjfélig érvényes.

Az árak attól függenek, hogy hány zónában szeretnél navigálni. A legolcsób - csak Párizson belüli tarifa - 17,95 euró.

2014. jan. 4. 09:15
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm! :)
2014. jan. 4. 21:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!